renovering nr4


Va fan! Jag har inte tid att uppdatera för jag och max håller på att gå in i väggen, så vi jobbar på så vi hinner fram till väggen lagom till jul. PANG!

ÄH skämt åt sido (Hmmm)
Funderar du på att renovera? Tänk om, nä men det krävs så mycket jobb att man tappar matlust, känslor och omdöme. Många tror och inklusive jag att det bara är att måla tak, tapetsera måla och lägga golv... klarrrt! Ja dream on. Dra ner tapeter, måla taket en två, sex gånger, spakla eventuella ojämnheter, sätta wallcover (sätter man innan tapeten för att väggen ska bli jämn) Sätta tapeten, måla tapeten minst två gånger, lägga golv, sätta lister, och latexfog i taket. Perfekt, tänk om det bara hade varit så lätt... Naj naj! Det är mycket mer som måste göras...

Men faktiskt är det inte så mycket kvar att göra i lägenheten med tanke på hur mycket vi gjort och det är en massa. Vi har haft hjälp av en elektriker som håller på att lägga om all el och vi ska byta från proppskåp till jordfältsbrytare, tar tid att dra om alla kablar och borra upp alla nya lampor och sätta alla kontakter och strömbrytare och dimmrar, men bra blir det. Vi har en snickare som har byggt igen två dörrar och påbörjade idag vårt nya kök. Vi har en ökänd rörmockare som fixar det mesta och är en personlig rådgivare=) Vi har en bra kakelläggare som jobbar snabbt som ögat, we like. Vi har anlitat ett gäng som ska fixa vår brunn på stora toaletten för den måste bytas. Dessutom tvingar vi våra familjemedlemmar att arbeta i tid och otid. Gött!! Jag och Max åker mest till bauhaus och käkar korv.

Lite bilder på att det går framåt:

       
allt kakel när nere och nya spår till elen är gjord och igen murad. Den blåa rektangeln på första bilden var innan en dörr men är nu en vägg


Fuktspärrat
 
Lite kakel
  
fogat och klart, golvet är inte klart eftersom vi ska göra om brunnen

Det var stora toaletten det, den lilla kommer vi inte göra om förrän nästa år, finns ingen tid att göra det nu.

                                         
Vår fondvägg och tapet i sovrummet.            Fondvägg och tapet i storarummet

 Golvet är lagt i storarummet och där placerade vi alla paketen som innehöll vårt kök.

 Köksstommen byggd i storarummet

 Dörren som vi slog igen från toaletten gick ut till vårt datorrum och där är det nu, tapetserat, målat en antal gånger och golvet är nästan färdiglagt föruom en längd. Lampan är uppe. HÄr står vår spis och diskmaksin och vårt dyrbara papptapetserarbord.


Köket. Mycket spakel och murbruk har används för att jämna ut och fixa till och bygga upp.

Tapeten är uppe och köket håller nu på att byggas. Vi har rivit ner en vägg med glas och glasdörr för att få en jättestor ingång till köket. Jättefint! Max pratar i telefon... (ifall ni inte ser det)


Hallen, det sista som håller på att tapetseras, sen ska det målas och en fondtapet ska sättas upp där vi ska ha vår hatthylla, klinker ska läggas innanför dörren och ekgolv ska läggas i resten av hallen, Det kommer gå som en dans.

                                        

Qing tycker livet är sådär härligt  

Bild tagen från hallen ingång till kök och till storarummet.

jaja, imellan dagarna är det inflyttning...

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0