Hot hoooot

Det är verkligen varmt ute och jag är den sista som klagar, jag bara älskar att vara så där överhettad och lite småklibbig. I like! Ska snart äta lite frukost och sedan beger vi oss till hundbadet med hundstakarn som smälter bort i varmen. Kasta lite pinnar i vattnet kommer han lätt uppskatta.

Igår var vi på Tosselilla och röjde, skitkul var det! Massa vattenbanor och annat kul, har träningsvärk i hela kroppen efter tarzanbanorna. Det är inte mycket det lilla tål.
Sol, vin och mobilsamtal

Allt gick bra igår, bara ett glas som gick sönder vilket var tur eftersom det var ett av mina kristallglas. Men maten var god, sällskapet var bra och stämningen på top. Vi hade det hjärtligt med andra ord!


Hade inte min egen kamera med så jag fick leta upp bider på nätet och hittade denna på mig och Soffe!

Slingor!

Så där jag! Nu är slingorna i håret och jag ska snart tvätta ut blekningsmedlet. Fick lite i ögat, kanke inte så bra. Men men, blir jag blind idag eller imorgon? (Ett gammalt skämt efter att jag och några kompisar delat en flaska hemmagjort för några år sedan)

Ja, nu ska jag ladda ner lite låtar och fixa en playlist på ipoden som vi kan lyssna på ikväll...

Peace out


Daugen

Ja, att vara på väla shoppingcenter klockan 10 gick inte så bra. Vi satsar på klockan 11 isället. Nu blir det frukost!

Oj, vad mycket jag ska göra idag...

 
Titta så fin Qing är när han efter hoppet ska sätta sig i fotposition!


Bollen!!

i´m back

Inte varit någonstans egentligen men inte haft tid att sitta vid datorn.

Igår kändes det äntligen bra att återvända till min barndoms bästa ställe - stugan. Jag har inte varit där sedan min farmor och farfar valde att sälja det för mer än 8 år sedan. Jag bara förträngde, men igår tog jag mannen och hunden och körde dit. Jag var nervös och förväntansfull och att se stugan igen med allt omkring var helt ok. Det såg inte lite fint ut som när jag var liten, de som äger stugan nu hade inte underhållit stället så som vi gjort. Visa delar av skogen var också borta kanske på grund av gudrun.Känns inte som det var 8 år sedan jag var där sist, för minnena är så starka. 
Mycket av möblerna är de samma och bara genom att såt utanför så kunde man känna doften av stugan.


Jag och farfar!

Livets ytterligheter

Ena dagen sitter man med en ny fräsch skapelse i famnen endast två månader gammal medan man dagarna senare ser sorgen och saknaden hos människor av någon som lämnat livet här. Känslorna och livets ytterligheter visar sig tydligt och det är egentligen konstigt hur livet ter sig. Att man på så kort tid kan uppleva två så skilda ting fast att de ändå är så lika.


Jag är ingen grubblare, tänkare eller analytiker, och det ska jag nog vara glad för. Jag har helt enkelt inte tid att hålla på med sånt, men ibland blir saker så tydliga.


Semesterdag 2

Ok, jag är utvilad. Jag behöver inte semester, jag vill vara igång. Kankse därför jag helt överseriöst sitter och skriver ner en massa på datorn inför lydnadsklass1 kursen. Jag måste göra något annars så blir jag galen. Denna känsla har infunnit sig sen renoveingen där man jobbade 24/7. Fast om jag tänker efter så har den känslan nog alltid funnits. Det är bara sådan jag är!

Har tagit en powernap under allsvenskans första halvlek och nu åter på G igen. Ska sätta mig med mina böcker igen och läsa och lära mig.

Hur har er dag varit? Jag vet att ni läser då kan ni lika gärna svara...


Lydnadsklass 1

Igår blev jag tillfrågad om jag ville hålla i en kurs inriktad på lydnasklass 1 och självklart vill jag det, jag kommer ju inte att hålla i den själv utan med Camilla. Kommer bli roligt  att lära ut det jag älskar mest, lydnad, tävling med mera. För att få mer kött på benen sitter jag nu på balkongen med laptopen och min feta lydnadsbok från Canis och Med sikte på 10:an har även cesar millans (mannen som talar med hundar) bok och inki sjöstens allmänlydnadsbok. För övrigt så ska jag på kurs för henne senare i sommar. =)

Så nu ska jag återgå till att hitta en massa intressant och hjälpande information sådant som jag hade uppskattat när jag gick den kursen. Söndag!

Ja då var det söndag! Men ingen panik, jag har semester. Imorgon står jag och väntar utanför gekås när de öppnar.


SUCH DKCH INTUCH DKKJUBV-07 Ninihill´s Reason To Go Get ´Em  
- Rozze


Jag passar på att gosa med Rozze på utställningen i tvååker. Jag är helt kär i honom och har långt framskridna planer på en kidnappning.Semester

Kan inte fatta att jag ska vara ledig i 4 veckor och när jag tänker på det kan jag få lite blandade känslor. Vad ska jag göra? Självklart har jar och Max saker inplanerade men vad ska jag göra emellan? Men det fixar sig nog=)

Vi firade vår semester genom at köpa vars två böcker (pensionärsvarning) sen köpte vi lite nytt och välkänt på systemet och sen mac donalds, MMmm haha. Ska ut med Qing nu på en promenad.Fredag!

Fredagen är påväg och det betyder att snart har jag semester. 4 veckors nada! Kom precis på att min kompis barndop är samma dag som jag ska tävla Qing, men en positiv sak är att dopet och tävlingen är i samma stad - Bjuv. Så det blir nog inga problem.

Idag har jag bakat till jobbet och det gick jättebra för utom att jag åt alldeles för mycket deg och hör och häpna mina läsare, jag sprang en runda för att på något orimligt sätt gottgöra degen. Skönt var det och jag hade nästan glömt hur det kändes med blodsmak i munnen. Härligt...


♥ Titta vilken underbar hund jag har ♥

2 dagar kvar

Fast egentligen räknar jag inte fredagen så då är det bara 1 dag kvar till semestern. För på fredag blir det bara kaffe och godsaker. Kaffe för en icke kaffedrickare är helt underbart,man bli glad och pigg, jeaj. Sedan ska jag baka mockarutor och en annan kollega ska baka kladdmuffins med daim (kan det låta bättre?)


Solen visar sig från sin bästa sida och då är det som bäst att grilla. Ska ta med kameran och fota lite så klart måste ju ha lite minnen av när kompisarna är hemma=)


Mätt

Nu är jag sjukt mätt och ska inta soffan med Masse och allsång på skansen, pensionärsvarning.

Har börjat tänka på träningen nu på sista tiden. Saknar att ta några pass på gymmet och eftersom jag kommer få träna några månader gratis så är det lika bra att slå till. Eller ja, gratis och gratis, de kommer skjuta fram min betalning några månader eftersom jag inte kunde träna i 3 månader när jag var sjuk. Så ja, träning blir det. Det håller inte att bara käka och käka och inte röra på sig. Även om jag har en bra ämnesomsättning så behöver man träna. Funderar även på att köpa några detoxpiller på nätet som tydligen ska göra underverk, vill få bort allt skit och verkligen komma igång.

Hmm, jag ska tänka på det. Ska ta mig ett glas vatten och sätta mig i soffan och tänka på det. Noga!!!


Ja, hela mitt liv kretsar kring honom och choklad!!!

3 dagar kvar

Bara tre dagar kvar till semestern. 4 veckors ledighet, gud med tid jag ska ha!

Ha precis tryckt i mig två varma mackor vilket man kan tycka är onödigt med tanke på att mamma och pappa kommer hit snart och vi ska grilla korv. Men jaja, jag kan nog trycka ner det med.

Annars händer det inte mycket förutom att regnet det bara öser ner och öser ner. Men som sagt efter regn kommer solsken. Hoppar över träningen med Qingen denna vecka och låter han ta det lungt och kanske
längtar han lite. Fast att jag inte blivit uppflyttad till lydnadsklass 3 än så ska jag nu börja träna de momenten mer, för Qing kan alla moment i lydnadsklass 2, vi ska bara få dem att funka på en och samma dag.

Nu måste jag röra på mig lite så jag är hungrig igen om en halvtimme!
Imorgon ska vi grilla!!!

Nytt motto

Jag tycker absolut att agility är jätteroligt att titta på för hundarna har verkligen roligt. Jag har själv tränat agility med Qing och det har varit jättekul. Och jag kommer säkert att tävla agility med Qing när han blir lite äldre. Men trots detta så tycker jag att ett lydnadsekipage som har kul på planen och där svansen på hunden och leendet på föraren viftar och skiner ikapp är så mycket roligare.

Så mitt nya ordspråk:

Lydnad med fart, Pudel såklart


En lycklig pudelkille som älskar att träna!

Bjuvscupen del 2

Ja, vad ska man säga. Trots låga poäng är jag glad. Det Qing gjorde gjorde han bra. På söndagen nollade vi tre moment men fick ändå 129 poäng så det är inte långt kvar nu.

Med dessa låga poäng var det ändå pallplats och pris. När jag skulle ta emot priset från domaren så hade han även ett annat pris till oss. Domarens pris, till någon väldigt speciell (som det stod på priset) Det gav han till oss för att vi var ett trevligt ekipage och det vi gjorde på planen såg trevligt ut. Jag blev så glad, hela dagen fick jag höra hur bra det såg ut när vi var på planen, vi hade roligt och det såg ut som jag var en rutinerad förare. Jag gick lite på moln och sedan var det dags för finalen. Qing låg i sin bur tyst och stilla, inget bra tecken. Han var helt slut och klarade inte att hålla fokuset uppe. På fjärdirigeringen la han sig till rätta och tänkte inte sätta sig upp på SITT! Haha publiken skrattade och när man såg att det var ett genomgående problem hos de andra ekipagen så var det inte så farligt.

      

Bjuvscupen

Ibland är det konstigt att allt man gör bara ekar hund hund hund.

Idag var det tävling igen och efter förra tävlingens fiasko så gick det jättebra. Vi blev inte uppflyttade men Qing visade sig vara äldiggt störningstålig. Bjuvscupen är en stor lydnads- och agility tävling med 1000 hundar känns det som. Samtidigt som jag körde mitt lydnadspass hölls agility mittemot med skällande hundar och hinder som rivs och byggs upp. Plus att det var massor med publik här och där. Men med våra låga poäng lyckades vi fixa en tredje placering och därmed kvalificierade vi oss till finalen. En tävling med fyra lydnadsklass 2 moment och FYRA (4) domare som bedömer. Det är helt inofficiellt men fina priser står på spel.

Imorgon ska jag alltså både tävla som vanligt och i finalen och idag var det 100grader i solen vilket gör att vilken hund som helst blir lite seg. Imorgon känner jag på mig att jag bli uppflyttad. Lydnads klass 3 here i come.Qing laddar innan tävlingen om han skäller och skriker så vet jag att han är sugen!


Jag och Qing kom trea med 135 poäng, poägen brukar inte vara så höga på sådana stora tävlingar. Men imorgon kommer de skjuta i höjden.


/♥
Apan och vargen

HELG!

Eftersom jag fortfarande är hög på koffein och socker efter dagens godheter på jobbet så kan jag sitta här och skriva ett litet inlägg innan jag faller ihop i sängen med tre pudlar tätt intill.

Nu ska snart Max till jobbet och jag ska som sagt inta ryggläge med vovvarna och våra bästa år!!!

Energi!

Plötsligt bara rann all energi av mig. Kan vara för jag varit ute hela dagen idag i solen. Ska snart inte soffan i väntan på Max som jobbar till 23 ikväll. Qing lämnade jag hos mamma och pappa efter klubben och ska hämta honom imorgon efter jobbet. Har egentligen inget vettigt att skriva, för jag vill inte gynna några negativa tankar. Borde se the secret igen för att få lite inspiration. Inspiration till livet!

NI har känslan
Ni har viljan
Ni har förmågan

Sikta mot stjärnorna!

RSS 2.0