Fredag, på jobb







För känsliga läsare (jag vet att jag har någon sådan) detta är ett skämt!

är det måndag igen?

Ooh yes! Idag är vi tillbaks i huset och passar storpudlarna, kommer gå utmärkt att sova med dem alla tre i sängen. Imorgon ska jag gå en långrunda med dem alla tre, vilket faktiskt går väldigt bra. De är ju pudlar och jag är ju Jenny (kvinnan som talar med hundar haha! My wish!) Har med mig både cesars bok och el chocko. Får se vad jag är sugen på, fängelsedrama i bolivia eller hundpsykologi. Känns som jag får ta del av mycket hundpsykologi just nu mellan unghunden Chelsea och min vuxna Qing. Så kanske blir det el chocko innan jag släcker lampan ikväll...


Qing, Chelsea och Zamba en varm sommardag, en fin flock!

Söndagens regn

Efter återhämtning a la panodilstylen så bar det av till storegård - hundpark. Eftersom man är en sann hundmänniska så stoppar inte ösregn och storm en.. I bilen påväg dit var jag så exalterad så jag knappt kunde bärga mig. Jisses så kul jag och Qing hade det.

Bilderna talar för sig själv:

Rallylydnad
     
Miljöbanan







Qing litar på sin apa=)

Agility







Det var helt perfekt fast att det regnade och blåste en massa. Qing visade även att han kunde fånge freesbes i luften.

fredagens outfit

Fredagen började inte så bra, jag mådde kasst och stannade hemme från jobb. Mådde illa och sov enda fram till klockan tre, gick ut med Qing och sov vidare. Men jag hade lovat vara på födelsefest på kvällen så dit gick jag och mindre än två timmar senare låg jag i min säng igen.

Så här såg jag ut: (smink gör underverk)





Kjol från gina tricot (klippte av tshirten så det blev en kjol)
Tshirt från J. Lindeberg (pudelkollektionen, så klart)
Strumpbyxor från GeKås i Ullared


På G

VAd är det min kropp ligger och lurar på, fluensan eller en förklydning? Konstant huvudvärk och trötthet och gummiben och helt plötsligt blir jag helt varm i kroppen och måste ställe mig ute ett tag. Det går inte så bra för mig.

Men skit i det om inte kroppen tänker släppa ut sjukdomen så tänker jag inte låta den göra det heller. Torsdag imorgon och då är det snart fredag. Självklart kommer helgen gå i hundens tema. Kommer bland annat att åka till värsta stället för hunden på söndag. Kommer åka till denna hundpark. Det finns allt där som en hund kan tycka är skoj. Kommer bara träna Qing lite på lördagen så han är utvilad på söndagen när en kurs på brukshundklubben har hyrt hela stället och självklart plankar jag in på det=)

Förresten fick jag höra på "omvägar" att jag var en av mina kursares idol, de ni, jag har fans=)


Med havet som belöning tränade jag kontakt länge i sommras, Inga problem tänkte Qing bara jag får apportera i vattnet sedan!

Cesar, min gud

Jag älskar cesar millan (mannen som talar med hundar) och inte för bara det man ser på tv utan för hans tänk, hans sätt att se på saker. Jag blir bara mer och mer kär varje gång jag läser en ny sida i hans bok. Igår såg jag hans program och läste några sidor i boken innan jag somnade. Somnade så klart sent vilket gör att jag idag efter jobbet kommer tillbringa tiden i soffan framför tv och slumra lite.

Pratade länge med Max igår och vi kom fram till att livet är för kort för att bry sig, jag väljer nu en annan väg och det känns bra!

Godmorgon på er!!!


Cesar och den alltid balanserade DaddY!

Människor

Jag har nu dragit runt pappa i pålsjöskog, kände att jag behövde gå av mig lite dålig energi och så klart ge Qing en bra kvällsrunda. Jag är så glad att jag har Qing, han får mig att orka med människor lite till. Jag tycker synd om många människor som har vissa problem och inte kan fylla sitt liv med bra saker och känna sig bra, utan vända på det och vill få andra att må dåligt. Jag tycker synd om människor som på ett eller annat sätt måste hävda sig i tid och otid och visa vem de ÄR! Därför är jag glad att jag har få men nära människor runt mig, som känner mig och vet hur jag fungerar. Men framför allt är jag glad att jag har Qing. Den bästa relationen i mitt liv måste vara med den lilla skiten.

Nu ska jag ta pudlen, sätta mig i soffan och käka en massa nötcream och så ska jag njuta av att jag går en fantastisk framtid till mötes och att jag är lycklig!!!



utbildning

sitter på utbildning (webbredaktörsutbildning) och jag känner att jag har koll på läget. Känns bra eftersom om 10 dagar ska hemsidan vara klar. lätt som en plätt!!!

I´ll be back!!!

Måndag

...igen! Nu sitter man här igen med yogurt och knäckebröd. Idag blir det en lång dag och jag kommer fara hit och dit. Ska på webbredaktörs utbildning nere i stan och sedan till jobb igen. Därefter hem hämta Qing och lämna honom hos mamma och pappa och sedan till jobb igen för personalmöte, därefter hämta Qing. Vilken dag, jag kommer somna gott i soffan sen och jag längtar.

Pju!Ibland önskar jag att jag bara kunde ligga kvar med Max och Qing i sängen, hade varit så mysigt, men man måste ju jobba och jag vet att jag hade tråkat ut mig när Max hade stuckit till jobb.


godmorgon!!

Fegen 2008

Jag tittade lite på bilderna från fegen som Martin Andersson tog och gud var jag längtar tillbaka dit. Det var helt underbart, som tur är så ska Jenny som tränade oss i Fegen träna oss två heldagar nu i november. Jag längtar, fast att jag känner att jag och Qing har det mesta på det torra så kommer jag lära mig massor om allt.

Hundträning när den är som bäst:


Syns det att jag är kär i min hund när jag ler sådär mot honom
   


 

Jag kan inte förstå vad jag gjorde med all den tid jag måste haft innan jag skaffade Qing. En sak vet jag, jag är en mycket lyckligare människa sen Qing kom in i mitt liv. Hundar is the shit, människor är sådär roliga, mest jobbiga!

julklappstips

Jag vet att det bara är oktober, man snart är julen här och då är det bäst att vara klar med önskelistan till tomten. Jag var inne på denna sida och hittade jättefina halsband och så klart vill jag gravera in Max och Qing. Jag tror det blir något som jag kommer önska mig mest av allt.

Qingen är färdig, badad och nyklippt, han blir alltid lika fin, nu ligger han på mattan här i datorrummet och försöker hålla ett bakben i luften fast att han slumrar till ibland. Inte lätt att vara pudelkille ibland!


Godmorgon!

Idag stannade jag hemma, kände att jag ville umgås med sambon innan har jobbar sex dagar eftermiddag och kväll (2-23) Fick även lite sovmorgon, sov till halv nio och det är ju sovmorgon om man alltid går upp vid 7. NU ska vi snart käka frukost och mysa tillsammans.


När Max stuckit till jobbet ska jag ägna all min tid till pudlen. Han ska tränas och sedan blir det ett bad for honom och så klart föning och klippning, ja allt. Det är dags igen, pälsen växer som ogräs precis som mitt hår. By the way så gjorde Max ett bra jobb när han klippte det igår...

Nu blir det frukost och solen skiner faktiskt!


Så ser Qing ut på utställning=)

pojkvänner?!

Denna bild hittade jag när jag kollade igenom bilderna efter dagens utställning..

Är det kärlek? Yes indeed!

back

Nu är jag här igen!
Idag har jag varit på hundutställning i Hässleholm, tyvärr är det bara i helsingborg en gång om året (sofiero). För Chelsea gick det bra. BIR (bäst i rasen). Max valde att följa med och sist han följde med blev Qing BIR och det blir en massa väntan eftersom man ska in i ringen igen för att ha en chans att tävla om plats i best in show ringen. Men tyvärr gick inte det så bra.

Dagen blev lång och nu ligger vi här i soffan, Max ligger och gosar med hunden och jag sitter vid laptopen. Klockan är inte så mycket men det känns som klockan är runt 22.

Imorgon bär det av till Hässleholm igen för utställning igen och imorgon ska Qing få följa med fast att han ser ut som en luspudel.

Nu ska snart jag fixa håret, ska be Max klippa mina toppar, funderar på att spara oc då behöver jag bara klippa topparna ett tag framöver. Men vem vet, en dag kanske jag bara klipper av allt!



Det fixas, klipps, kammas och fluffas på hundskrället=)

Party a la åhusgatan!

Jepp nu kommer bilderna från personalfesten hemma hos mig. Kvällen/natten slutade med Sing star tills halsarna blödde. Ärligt talat var det skrovliga hejdån vid dörren vid halv två på natten.

    

    

              

Hur många bilder som helt. Här kommer sagan om dem:

Allt började bra med mingel i hallen/köket, sedan god mat på papptallrikar (jag har inte så många tallrikar). Sedan var det dags för presentleken. Alla var eld och lågor, men jag blev utan present (förutom den fina frukt och godisskålen som jag fick som värdinna) Men detta lösta Gullan fort, gurkan som var för mjuk för att ha till mellanmålet på jobbet fick jag men en röd rosett om. Sedan blev det lite mer drinkar och sedan Sing star. Som började städat och fint men som avslutades i världsklass och när klockan börjde bli sent så var meningen: bara en låt till! väldigt populär. Det var en lyckad kväll/natt, som det kan bli i goda kollegers lag!


måndagmorgon!

Ska ta bussen om 10 minuter, sitter med fisifruttin och ett glass juice! Denna vecka kommer att bli bra. Idag är det ingen brukshundklubb, vilket jag tycker är synd men också lite skönt. Jag och Max får en heldag tillsammans, väldigt ovanligt det där. JAg kommer senare att lägga upp bilder på personalfesten, här hemma hos mig. Det var en rolig tillställning och vi sjöng singstar till halsarna värkte...


Shit, jag ska ju med bussen!

Finaste



Du är det finaste jag vet, du är det dyraste i världen.
Du är som stjärnorna, som vindarna, som vågorna,
som fåglarna, som blommorna på marken.

Du är min ledstjärna och vän, du är min tro, mitt hopp, min kärlek.
Du är mitt blod och mina lungor, mina ögon, mina skuldror,
mina händer och mitt hjärta.

Shit!

Jag som skulle städa idag! Men jag valde att ligga i soffan tills camilla messade och vi stack till klubben och gud vad skönt det var. Jag älskar verkligen att vara på klubben, speciellt när Qing visar sig från sin bästa sida. Idag lät jag en annan på klubben gå fot med Qing, hon fattade inte hur jag kunde tävla honom. Man ser ju inte honom, sa hon. Nä det gör man inte men jag litar på att han gör det jag säger=)

Idag lyckades jag bryta honom igen. Qing och yran sprang tillsammans när yran bestämmde sig för att något var knas och sprang iväg skällande. Qing hängde på men jag kallade in honom och han vände direkt. Great!

Ja, klockan är snart tio och nu kär jag igång städningen, damma, sätta saker på sin plats, fixa småsaker, hänga in jackor och ställa undan skor. Jag är nog klar när max kommer hem!!


Qing gosade in sig i de nyvädrade sängkläderna, inte lönt att bädda för Qing gosar rundor till det är helt obäddat igen!

tvättdag!

Springer som en galning upp och ner för att få tvättad all tvätt. Ska hänga upp sista tvätten om en halvtimme och sedan beger jag mig ut med den lilla svarta. Måste ju ha lite steg på stegmätaren så man kan komma ikapp de som ligger före mig på jobbet. Ska även småplocka och fixa lite småsaker här hemma så jag slipper det imorgon när det bli storstädning. Vet inte riktigt hur jag ska hinna eftersom jag ska till klubben och träna Qing med. Men men, allt går om man bara vill.

Vad har ni hittat på idag då?


Max visar hur en macka ska kastas!

Avslutning

Idag var det som sagt avslutning precis som igår och det betyder att nu är kurserna jag håller i slut. Men jag ska "gästföreläsa" på en annan kurs om träning- och tävlingspsykologi.

Något som ser ut att bli ett system är att jag två dagar i rad har kunnat bryta Qing när han är påväg att sticka. Igår var han åter påväg mot Helios (en stor stor schäfer) men jag hann stoppa honom och han vände. Idag var han påväg efter en annan hunds boll, och hör och häpna den lilla svarta vände och självklart belönade jag med min egen boll. Då känns allt så lätt. Kan det vara för att jag väljer rätt konflikter?



Det är bra att hålla kurser för man får vin, choklad och blommor av sina underbara kursare!


Qing tyckte att det var skönt att komma hem och la sig precis innanför dörren, efter att vi torkat tassarna.

Party party

På fredag ska jag har personalfest hemma hos mig. Skulle egentligen varit hemma hos en annan kollega men hon fick värsta vattenläckan så golvet är uppbrutet och jobbigt så då får vi vara hos mig. Detta betyder att jag måste städa, dammråttorna börjar få barnbarn. Imorgon är det tvättdag och då blir tvättkorgen tom och likaså högen med femkronor.
NAj nu måste jag sticka, ska till klubben idag med och ha avslutning på andra kursen jag håller i. Skönt att det börjar komma till ett slut.

Vi hörs!

snart!

Snart kommer min fina prins hem. Jag har saknat honom så och jag gillar  inte att gå runder i lägenheten utan honom när det är mörkt ute. Har ju Qing men efter allt gos och bus med Akita är han rätt slut. Det blev ingen promenad i skogen utan en längre promenad i närheten. Jag och sandra bestämmde oss för att dricka vin och käka pizza istället. Gott var det och våra samtal var mycket givande (några iallafall) Åsa tittade också förbi vilket jag tyckte var superkul, synd att hon behövde fara direkt till halmstad och inte dela på vårt glada humör=)

JA, snart kommer han! Synd att han ska jobba kväll en hel vecka nu och när han är ledig så ska jag på personalfest. Jag har inte fått nog av honom denna helg...




Den bjuder jag på, natti natti!

söndag

slappt. Max har stuckit till jobbet och jag sitter här vid datorn med hunden vid fötterna. Han gillar att slappa, jag däremot börjar bli rastlös. Igår var det fotboll för hela slanten och det var rätt kul att se hif - elfsborg. Det var ju en spännande match.

Om man skulle ta och ringa sandra och försöka övertala henne att det inte regnar längre, jag vill till skogen med hundarna.


Min tatuering!

A family affair

Ett klipp till från svenska fans på ja hela familjen nästan, mina två bröder, mormor och morfar och min brorson.
Håll till godo:
http://www.svenskafans.com/fantv/clip.asp?id=5933

Fredag igen!

Veckorna susat iväg och det känns gött eftersom jag gör något vettigt varje dag. Imorgon är det jag som stänger på jobbet och då slutar jag runt 17. Helt ok med tanke på att jag börjar klockan 10. Ska därför ut med Qing på promenad på morgonen och det är verkligen härligt att kunna göra det. Speciellt nu när vi är med i en stegtävling på jobbet. Idag har jag gått på rätt ok. Stegräknaren visar snart 16 000 steg och då har jag inte räknat med mina cykelturer till och från jobb.
Nu ska jag snart sätta mig i soffa och snaska på något gott och pussa på min fina max och hunden så klart.

Idag har jag köpt mina första julklappar och jag inhandlade dem på toys´r´us, så att gissa att de var till David min brorson blir ju inte så svårt.

Helgen kommer bjuda på mycket promenader och fotboll (tyvärr) Men man måste ju visa sitt stöd till brossan som ska spela på olympia innan hif spelar. och efter det blir det hela hifmatchen också, ett tag sen vi var och kolla nu så det kan bli lite kul. Jag ska ha med mig massa godis och varmchoklad, synd att inte Qing kan vara med och värma mig...


                                                http://www.svenskafans.com/fantv/clip.asp?id=6246
Kolla in brossan och hans lag..
Finner dem även på deras hemsida:
http://www.svenskafans.com/grusplan/faltabackens_ff/default.asp

RSS 2.0