Tisdag!

Idag har det varit en bra dag. Min kropp har verkligen fått vila ut sig. Har spenderat dagen sen jag kom från jobb i ryggläga och jag vet att min kropp tackar mig. Jag känner att en liten gnista inom mig börjar tändas och det gör mig glad. Nu ska vi snart käka lite och sedan bär det av till Klubben med min underbara underbara vovve...


By the way...

Till skillnad från Paris Hilton så går jag långpromenader med Qing i alla väder, oavsett! Och så tränar jag honom på klubben i ösregn med och då är det rätt skönt för en hund utan underull att få ha på sig en liten tröja när man sedan ska sitta i bilen ett tag...


Qing´s outfits

Snygge Qing poserar



   



  



  
Qing borde bli modell, så fort kläderna åker på står han blixtstilla och jag kan föra tassar och nos dit jag vill för han behåller posen. Jag tror dock inte att han gillar det=)

Tänkte gå en runda med hunden nu ikväll, men nä. Han är helt slut och orkar inte ens titta upp när man entrar rummet han ligger i. Helgen på klubben har tagit hårt på pudelkrafterna.Igår körde jag ett helt lydnadsklass 1 program för kursarna och Qing var skitduktig fast att det var publik och massor med andra hundar. Först ska jag heja på camilla när hon tävlar sedan ska jag själv känna segerruset.

 Nu blir det mordkomissionen och Ramlösa!

Guldfisk

Idag var det en okej dag på jobbet, många skratt och lite gråt. Helt ok skönt att det är helg. Men det känns konstigt har tappat gnistan lite, känner ingen inspiration till att göra något. Men jag hoppas att gnistan infinner sig lagom till imorgon eftersom jag ska spendera mycket av lördagen och söndagen på brukshundklubben. Men på klubben känner jag mig alltid harmonisk och lugn. Jag älskar att vara där! Nu ska jag ta en promenad med hunden som antaglien tycker att jag är världens tråkigaste.

Får se vad kvällen har att erbjuda, hoppas att max kan sluta tidigare från jobb så vi kan ha lite fredagsmys. Men mest av allt hoppas jag på att gnistan ska tändas. Finns ingen annan än jag som kan göra det...



JAg bjuder på världens sötaste Qing!

fredag igen?

Imorgon är det fredag och hur skönt ska det bli? Goodie! Jag står inte ut med mer barnskrik, det är tufft och mitt huvud väljer att banka från insidan ut så fort något barn bestämmer sig för att vara skitförbannat. Men nu är det helg. Skönt, ska tillbringa mycket av min tid på klubben med trevliga kursare och med doggen så klart. Nu ska jag samla ihop mina pinaler innan Max kliver in genom dörren.

Idag fick jag en massa piller av Camilla från hälsokostaffären. Massa som hon tyckte jag behövde och som jag sa till henne, nu behöver jag inte äta vanlig mat längre, jag kommer bli mätt på alla piller och speciellt små är de inte heller. Tur jag inte har pillerskräck.

Nu ska jag pussa på min vovve somn visade sig från sin bästa sida idag på klubben, lite väl taggad möjligtvis men men han kan ju kanalisera det rätt om jag sätter honom i arbete. Vilken hund jag har!


Over and out... fredag igen?


Innan brukshundklubben

 
Jag och Qing blöta och innan kursstart

Morgon

Måndagsmorgon igen och jag känner mig pigg och redo för en ny vecka. Känns bra att gå upp tidigt och veta att någon förväntar sig mig idag (eller mina kladdkakor som jag bakat till idag) Idag är det nämligen planeringsdag, inga gråtande barn utan endast personalen. Kan vara lite skönt förutom att två osammanhängade pysykologer ska infinna sig efter middagen och hmmm vad ska man säga, jag kommer inte överräns med dem. Men jag ser det som en komedi istället: Två psykologer är en psykolog för mycket i samma rum...

Tjingeling

solnedgång

Idag tog jag hunden på en runda genom skogen ner till havet. Vi satte oss på stenmuren och tittade på solnedgången och ipoden spelade celine dion lite svag så jag kunde höra vågornas brus. Där satt jag med Qing liggande tätt intill och konstaterade att de bästa sakerna i livet är gratis precis som ordspråket säger. Att ha så nära till både skog och hav gör att helsingborg är den finaste staden jag vet. Nu ska jag ta en påse cheeseballs och ett glas pepsimax och titta på mordkommisionen med min underbara och snygge Max! Gud vad livet är bra om man tillåter det att vara det.



superfaster del2

Klart, ungen är lämnad till sin mamma. Kom på att verken jag eller lägenheten är redo för barn. Var efter honom med en trasa och torkade överallt där det kunde blivit lite kladdigt. Tvätta händerna var en fast punkt efter varje aktivitet där händer kunde blivit lite smutsiga. Höll andan när han skulle tränga sig förbi min stol och väggen men nersmörade händer. Tänk om våra dyra designtapeter hade fått fettfläckar.

Så fort vi kom från busfabriken åkta han in i duschen och jag grävde i hans väska för att hitta en matchande outfit, tyvärr höll inte den så länge eftersom en "olycka" skedde i de nedre regionerna. Men frisyren jag gjorde på honom med mousse och fön höll sig...

Nu ska jag röja upp och vänta på att Max kommer hem, sen ska vi hålla myssöndag!!!

superfaster

Idag ska jag passa min nästan 7åriga brorson David, han ska även sova över hos oss. För att trötta ut honom riktigt så ska vi och sandra åka till busfabriken och vara där länge=) Sen blir det mac donalds och sedan hem till max som hunnit sluta jobba och vilat sig lite. Kan se om jag kan få med honom till öb sen och köpa lite smått och gott. Ikväll blir det bara mys, kanske hyr någon film så passar både oss och david. Sen på söndag lämnar jag honom ifrån mig och så är det bra med det. Jag klarar av att vara superfaster!!! Sen vill jag hellre vara supermatte!


Say what

Detta läste jag på blondinbellas blogg och jag undrar vad är det för fel på att vara sig själv? Jag lever ett helt underbart liv. Jag har själv kämpat för varje liten del i livet som jag har. Jag har gjort mina egna val för min egen skull. Inte för att alla andra människor ska tycka bättre om mig eller tycka att jag lever ett bra liv. Jag lever ett bra liv för mig själv för att jag själv vill leva mitt liv som jag vill leva det. Jag känner inga krav från någon annan att jag ska visa upp ett perfekt leende varje dag, att jag ska ha de senaste kläderna, att jag förväntas äta pyttelite mat för att jag är smal. Jag känner inga krav från någon annan än mig själv. Jag är säker på mig själv och jag vågar stå för vem jag är. Att springa runt och jaga lyckan och bekräftelse hos andra är bara bortkastad tid. Den sanna lyckan kommer infinna sig när man är den man är och älskar det...


Kurs

Ska snart till klubben och hålla kurs med camilla. Jag ska som sagt prata om lite ttävlings- och träningspsykologi och lite annat smått och gott. Ha förberätt mig väl så det kommer gå bra. Ska ta med två böcker som är värda att rekommendera (Lyckas på tävling och The secret) men det mesta kommer jag ta från anteckningarna från Fegenlägret.

Annars har dagen varit helt ok, ingen värme på jobbet så vi har fryst som isbitar men värmde oss med filmer på youtube om spöken (bu) Barnen såg så klart inte dessa. Nu ska jag snart fixa lite mat till mig och max och sedan packar jag min väska och beger mig till det ställe där jag trivs som bäst... Brukshundklubben!!!


Ta en titt på hemsidan


Högst upp på nyheter - Min och Camillas temakväll!!

Om man klickar in på nyheter till vänster och skrollar ner så ser man mig och Qing!


Sofiero

Vilken helg, jag däckade i sängen med min lydnadsbok, helt slut. Max väckte mig och Qing och kunde berätta att middagen var färdig. Gött, vi åt middagen till premiären av håll i väggen på 6:an det var skitkul.

Helgen har ju som vanligt gått i hundens tecken. Sofiero hundutställning med allt vad det har att göra. Chelsea visade upp sig och hon skötte sig galant, hon blir bara bättre och bättre likaså matten som går handlerkurs.
Jag fick även äran att se Rozze med syster Wilma ta hem allt som storpudlar kan ta hem på en utställning, bir och bim! Standig ovations!!

Bilder följer:


Chelsea


Min idol Rozze,
Och ni som ska klaga på frisyren och bla bla bla, JAg har redan hört det så många gånger och för er informaton så är detta ingen påhittad frisyr. Det är en jaktfrisyr, ni vet, pudlen är ju en vattenapporterande fågel hund. Och för att hunden ska kunna simma bättre men för att hålla värmen runt bröstkorg, njurar och leder så gör man så här. Hur coolt är det nu att ha en schäfer, rottweiler eller jaktlabbe efter denna information?

Imorgon är det åter kurs och jag ska hålla föredrag om att tänka positivt och att vad som än händer så är det aldrig hunden som gör fel, tänk på det innan ni skäller ut er hund. Jag har svar på allt så våga utmana mig!

Fredag

Det börjar redan mörkna, hösten är verkligen påväg. Jag ska snart gå en promenad med Qing i en timme eller så. Ska ladda ipoden lite så jag kan lyssna på den på rundan. Hmm undra om jag ska ta på Qing reflextäcket, nog lika bra. Qing är förövrigt nyfriserad och fin som få. Imorgon ska han ju på hundutställning på hemmaplan (sofiero) Även om han inte ska entra ringen så vill jag att han ska vara smokin´hot.

Idag har det varit en bra dag på jobbet, hade lite föräldrar på besök som ville titta hur vi hade det eftersom de har små barn som mäste börja på förskola snart. Att säga att de älskade vår förskola är ett understatement. De var helt tagna, hur bra vi jobbade med barnen och hur fint vi hade gjort det. Yes! Vi är bäst! Jag slutade redan halv ett och Qing åkte i badet strax därpå...


En snabb bild på Qings frissa, han är ju på utväxt, saknar han lilla totte=)

Pirr i magen

Yeay, hemkommen från brukshundklubben och åter fylld med inspiration och glädje. Passade även på att köpa en bok från leverantören själv, Inki Sjösten. Tur en av mina kursare hade pengar med sig så jag kunde låna. haha! Har ju aldrig pengar med mig till klubben. Men men, en tävlingslydnadsbok till blev det a la Inki med medföljande dvd. Man kan aldrig få för många tillvägagångssätt. Fixade även med mig en annan dvd hem om målbildsträning och den ska jag kolla på innan jag och Camilla håller temakväll med temat belöningar. Yeay. Nu borde jag sova för jag ska upp tidigt i morgon men jag är för pigg och för uppspelt för att lägga mig...

Qing visade sig från sin bästa sida och bjöd som vanligt på skratt. När jag skulle öva på ligg på avstånd ville han först inte följa med min medhjälpare som han inte känner så väl. Men när han insåg att hon också hade korv så var det helt ok och han satte sig i fotposition och följde med henne så fint, brydde sig knappt om mig som sa ligg eller jag skrek för han var ju en bit i från mig. Han är för go, man kunde riktigt se hans tankar:
Jasså! Du har också korv i dina fickor, men då kan jag följa med dig ju. Va, vem vilken matte, jag har ju dig nu älskade främling med korv i fickorna.

Nu blir det soffan med min nya bok och ett glas pepsi max!



Qingen med bollen i munnen! både jag och han älskar allt som har med hundträning att göra. Jag blir som en svamp och suger i mig all information som jag kan komma åt.

Festbilder

Ja, detta kanske inte intresserar många men jag vill gänra underhålla mina nära och kära, håll till godo



I Malaga, Spainen hos Klaudia, Jasimna i linnet med tryck, de andra; kusin till jasmina och kompisar eller nått

   

 
  

  

  

Nu orkar jag inte leta mer efter bilder hittar knappt alla jag vill ha här men dessa kan ju räcka för ett tag!!!

A list

Nämn något som gjorde dig glad igår:
Alla positiva utvärderingar på kursen (brukshundklubben)
Vad gjorde du kl 8 i morse?
Åt frukost
Vad gjorde du för 15 minuter sedan?.
Surfade runder
Det sista du sa högt?
Hej då
Vad har du druckit idag?
Vatten, saft och pepsi Max
Vad var det senaste du åt?
Pytt i panna
Vad var det senaste du köpte?
knäckebröd och frolic
Vad är det för färg på din ytterdörr?
brun
Vad är det för väder hos dig just nu?
Uppehåll
Godaste glass-smaken?
Melon
Tror du på kärlek vid första ögonkastet?
Jag tror på att man kan bli attraherad vid första ögonkastet
Sover du tungt?
Jag sover skönt med hunden tätt intill
Drömmer du mycket?
Ja, och vaknar av att jag ligger och snackar
Mardrömmar?
nej
Vilket ämne är roligast i skolan?
Jag har alltid gillar idrott
Trivs du med ditt jobb?
Jag älskar mitt jobb, för tillfället är det tufft men jag älskar det ändå
Favoritklädsel?
Jeans och min fleece för då vet jag att jag ska avra på klubben
Favoritlåt just nu?
Jag vet faktiskt inte
Vad ser du om du tittar åt höger?
Vårt akvarium
Vad gör dig glad just nu?
Det mesta, Max, min hund att jag ska på kurs med Inki Sjösten imorgon,
Vad ska du göra härnäst?
Sätta på bra musik och organisera garderoben
Höger- eller vänsterhänt:
Det beror på vad jag ska göra, men jag skriver med höger
Humör just nu:
Ett bra humör, lite rastlös 
Favoritgodis:
Choklad
Kläder just nu:
Pjamasbyxor och maxs luvtröja
Musik just nu:
Big girls dont cry
Sommarplaner:
Jag och MAx ska åka bort någonstans, kanske frankrike och hälsa på hans farbror
Hur många kuddar sover du med:
2 + Qing
Spelar du nåt instrument:
Naj
Morgon- eller nattmänniska:
Jag vet knappt, trött vilket som, men uppe natt och jag beöver och upp tidiggt om jag behöver
Vilka är viktigast för dig:
De som står mig närmast
Bio eller promenad:
Promenad med hunden och biomörker med mannen
Är du kittlig:
Jag ljuger och säger nej, för då provar ingen
Snarkar du:
Nej, men jag snackar som om det var kafferep
Stjärntecken:
Kräfta
Äckligaste insekten:
De flesta
Om du fick välja en superkraft, vad skulle du välja?
Läsa tankar 
Vad vill du jobba som?
Är redan förskolärare och lärare, men vill helt klart utveckla mig inom hunderiet
Stökigt eller välstädat?
Lite blandat, sambon ska alltid ha välstädat men lärt sig att så funkar inte jag
Skulle du nånsin få för dig att hoppa bungy-jump?
Nej, jag behöver inte den adrenalinskjutsen, det får jag på andra sätt
Gillar du att sjunga?
Jag älskar att sjunga speciellt för en publik som är under 3 år, de älskar mig och klappar och säger bravo efter varje sång
Anser du att du är stark?
Fysiskt eller psykiskt?  
Vad gör du om du får hicka?
Hickar
Vad längtar du mest efter just nu?
Att Max ska sluta jobba

dyngsur

Efter cykelturen hem från jobb var jag inte sugen på att göra något var helt dyngsur och kall. Så jag har legat i soffan tills nu, och jag känner inte mig ens stressad. Hat till och med ställt in mig på att kolla på idol. Men sedan blir det något annat. ska fortsätta med garderoben och kanske gör något annat, vad vet jag.

Maten står på spisen och idag blir det pyttipanna med rödbetor och ketchup. jag gillade inte rödbetor innan men nu gör jag, livet är en stor överraskning!!!


Qingis på tävling!

svettig

Nu sitter jag och svettas färdigt innan jag intar duschen. Det var ett tufft step basic eftersom jag inte tränar på länge, men var skönt det var att använda sin kropp. Hade nästan tappat hoppet att jag skulle kunna göra det ett tag när jag hade ledvärk. Men nu är man ju frisk som en nötkärna och då kan man stepa bäst man vill.

Efter duschen blir det lite mys i soffan men hunden och väntan på mannen. Ska käka lite knäckebröd och dricka te.



Finalen i bjuvs cupen, det ser ut som qing har en näbb...

En lugn dag

Har vilat upp mig i soffan och ska snart ut med dingen, sen ska jag raka hans nos tassar, mage och svansrot. 100 år sedan jag gjorde det. Sen på fredag ska han i badet. Måste ju vara fin när det är utställning på hemmaplan, även om han inte ska in i ringen. Ikväll är det även debutträning på gymmet, step basic, nice, jag har längtat så.

Idag var det en sån skrikdag på jobbet, jag kastades in i jobbet direkt när jag kom och sedan hann jag inte kissa förrän halv 1. pju, vilken tur att jag slutade 1 idag så man kunde ta igen sig innan kvällen. Ibland kan det verkligen vara tufft på jobbet men men, jag vet av erfarenhet att det kommer bli bättre men vägen dit är jobbig, mitt tålamod är på bristningsgränsen...

Iallafall så går det bra på kurserna som jag håller och efter att jag och Camilla gjort en utvärdering efter halva kursen så blev vi glada.

Nu blir det promenix!!!


2004 i lloret de mar!

shopping

igår tog jag tillfället i akt och shoppade lite på egen hand, känns som det är bäst shopping då...



Två bas-tshirts, svart och vit samt en grå kofta (hm), vit tunika och polokläning (gina) grön,svart silvrig skarfs från cubus

Great!

Sen  omorganiserade jag garderoben och blev påmind om denna underbara klänning, jag bara älskar den!



Nu är det snart jobbet som gäller!

So long!

Ännu en gång


Jag kan titta på den 1000 gånger och varje gång känner jag samma underbara känsla...


jupp!

Idag har jag varit på hundutställning i Hässleholm, för Chelsea gick det lysande och det var ju hur ku som helst. Men jag uppmärksammade en annan sak. Många hundägare har börjat använda sig av ordet schy, när de vill korrigera sina hundar. Ni vet det ljudet som cesar millan använder sig av. (Mannen som talar med hundar) Jag har även fått berättat för mig att hussar och mattar använder det ordet men att det inte hjälper (!?) Schy är inget ord som är någon lösning på något  promblem, när man ska korrigera eller visa sin hund att den gjort fel behöver man inte säga något. Att Cesar använder sig av just det ljudet är för att hans mamma gjorde det på honom när han var liten. Som han själv säger så behöver man inte säga något till sin hund. Han använder det ordet för att bryta hundens fokus men man kan göra det med hjälp av kopplet eller handen, en lätt knuff på hunden när det gäller att använda sig av hundens "egna signaler".

Jag har lärt mig och sett resultat, inte bara på min egen hund utan på flera andra att ordet nej ska man undvika, så många gånger en hundägare säger nej till sin hund om dagen, har du hund börja räkna! Jag har även lärt mig att inte ta så många konflikter med min hund, jag väljer mina tillfällen. Innan kunde jag ta flera konflikter dagligen och med konflikter menar jag bland annat att man måste tjata på sin hundeoch höja rösten och låta arg. Jag kunde även bli arg, nu försöker jag vända på allt och att ett snesteg får en konflikt i form utav utebliven belöning eller något tråkigt som att inte få vara lös i skogen om han stukit från mig till exempel. Men jag nobbar inte negativ belöning för det, men av några års erfarenhet har jag lärt mig att ta tag i sin hund i många lägen inte hjälper, för då hade ju inte några problem funnits idag. Jag har idag en mycket bättre relation med min hund och jag känner honom väl. Jag vet vilka minnesbilder han sätter. Därför slipper jag även en massa onödiga konflikter med min hund. Men det tog ett tag, många kurser. mycket läsande och diskussioner och många kursare som jag fått testa mina kunskaper på för att komma till denna insikt, jag som trodde jag kände min hund.

Tänk vad grym jag kommer vara om några år och hundar till=)





Självklart är detta bara en liten del av det jag vill förmedla men jag blev bara så trött på allt mennigslösa schysande idag på utställningen!!

Inredningsdetaljer

   



   



   



   

Lovade ju lite bilder, som ni ser så har vi ett litet tema: Kungakronor... Inte helt långsökt, eftersom doggen heter Qing.

Onsdag

Ja, morgon igen och jag känner mig utvilad och pigg. Ska ta doggen och cyklen och lämna Qing hos mamma och sedan trampar jag iväg till jobbet. Ska inom chefen och lämna mitt examensbevis för igår kom de på att de inte hade det. Hmm bra jobbat, jag har jobbar där i snart två år. Idag har jag ingen planerad aktivitet på eftermiddagen vilket är störtskönt. Men eftersom jag inte kan sitta stilla så ska jag och Max ut på en bilpromenad med Qing, alltså kolla bilaffärerna i närheten. Max är sugen på en ny bil och jag är sugen på ett körkort=)  Sedan åker vi ut ¨på väla för lite kvällsshopping. yeay, dagen blev räddad.

Vi hörs!


RSS 2.0