Det nya livet...8

Fredag...

Är det inte härligt. Igår käkade vi på mölleexpressen istan med goa vänner och massor med energi fylldes på. Idag steg vi upp i ottan för att köra den vita faran till Ullared och Gekås. Vi gick runt och köpte en massa saker.


Nya sängkläder och valet var inte svårt när vi hittade dessa, känns mönstret igen?


Samma som våra fondtapeter nere i vardagsrummet=)


Den mysigaste fåtöljen jag vet fick plats i sovrummet i kupan (ignorera antennsladden, den ska bytas ut mot en kortare=))


Och nu är det dags för fredagsmys, nytt från Gekås


Nytt från Gekås, POST=)


Here's to feeling good all the time...

Trots en sömnlösnatt med komedier och lite grubblande över beslut som ska tas så är jag pigg. Var på återbesök med Qing idag på djursjukhuset och ögat är helt återställt, vilket känns otroligt skönt. Nu kan man lägga det bakom sig. 5minuter hos vetrinären idag gick loss på 700kronor.

Nu sitter jag i vår trädgård, sitter i skuggan och fikar med en kanelsnäcka om ett glas pepsimax. Ska snart inta solstolen igen och hänga ut min tvätt på torkvindan. Kankse är det vardagssysslorna som man vill komma ifrån på semestern men just nu känns det lyxigt att kunna ta tag i vardagssysslor, med tanke på att jag och Max inte haft ett eget hem på ett halvår att vardagssyssla i.

tredje dagen på semestern and i´m feeling good all the time.

Ikväll blir det grillat och kankse ett glas rose eller två.

Here´s to feeling good all the time...
                                     Kramerto create your own happiness

min nya visionboard, där sätter jag upp saker jag är tacksam för, saker jag vill ska hända eller jag vill ha. Och helt passande så sitter den bredvid min säng, så varje dag jag slår upp ögonen så ser jag den. Känner varmen och lyckan och föreställer mig mina önskningar...it´s all about the secret..
I believe in letting myself shine...
I'll be back. We'll make out

Semester står på schemat. Klockan ett idag lämnade jag jobbet och tänker inte återvända på tre veckor. Nu ska det bara vara semestermood, när väder bjuder på det ska jag bara vara ute, sola i trädgården och gå till poolområdet i området intill. Ligga på en handduk läsa en bok och bara ta det lugnt.

Just nu: mannen lagar mat och det doftar underbart, han har även helt upp ett stort glas rött till mig. Ah..

See you when I see you.-.-.-.- woop woop;)


En midsommarbild får det bli...

Imorgon kommer Åsa med Leja och hälsar på=)


boy, a little too much chlorine in that gene pool

Vårt lilla svarta hjärta har skadat sitt ena öga. Det hände i måndags på något sätt. Jag trodde han hade fått ett hårstrå i ögat efter att jag rakat honom. Men vi kunde inte se något och han var väldigt irriterad. Efter att pratat med djursjukhuset spolade vi ögat med koksaltslösning men det blev inte bättre. Så direkt på morgonen dagen efter åkte jag upp med honom till sjukhuset. Efter undersökningen visade det sig, som vi misstänkte, en rispa eller ett traumatiskt sår på hornhinnan som de kallade det. Så vi fick med oss en massa olika droppar hem till ögat som ska droppas flera gånger om dagen och vid olika tillfällen och lite mer och lite mindre en annan dag. När jag kom hem gjorde jag ett schema på postitlappar så vi inte skulle glömma något. Qing tar sina droppar fint men han gillar inte just den droppen som vidgar hans pupill för när den rinner ner i svalget genom tårkanalen så klöks han och mår lite illa. Men annars går det bra...


Det nya livet...7

Imorgon är det sista dagen på jobb, sedan är det S E M E S T E R!!! Så till helgen kommer ett sista flyttlass köras till Brohultsvägen. För sovrummet är klart och idag flyttade vi in sängen, vår nya byrå och så byggde vi upp våra nya nattygsbord. Mycket fint! Så ihelgen anländer vardagsrumsmöblerna, vilken lyx att sitta i en soffa och kolla på tv. Det tar sig...


Vita väggar och tre fondväggar på plats och golvet har också hunnits med att läggas.
Så nu är det lister som ska på och sedan är det klart.


Det nya livet...6

Ja, bloggen blir lite lidande på grund av renovering, fast å andra sidan har jag inte varit väldigt aktiv innan.

Men här händer det saker, varje dag tar vi tag i något och gör det klart. Det känns inte bra efter några timmar men dagen efter känns det underbart...

Detta har hänt:


Väggarna tapetseras över med en lätt strukturtapet


Hela rummet har fått strukturtapet förutom de väggarna som ska ha en fondtapet, allt ska målas en gång till imorgon, även taket fick sig en vit omgång.


På den blå tapeten ska vi sätta en fondtapet som går i mörk- och ljus-grönt samt vitt. På söndag ska den placeras=)


Vitt vitt vitt, fast på den bortre väggen ska vi placera samma fondvägg som på den blå väggen. Det är grymt kul att inreda med tapeter. Åh vad jag längtar tills den ska tapetseras.


Efter att vi tagit bort hela dörrkarmen blev dörrhålet mycket större vilket gjorde att vi verken behöver bredda eller höja. Så bara på med tunna lister och helt plötsligt blev en ingång med dörr med tjock dörrkarm bara en ingång.


Grovkök, med grovingång, tvättmaskinen har använts och hela huset luktade sköljmedel. Jag bara längtar tills vi ska fixa till det här inne. Just nu förvarar vi lite av varje i skåpen.


Från dörrfönstert i grovköket kan jag se våra bilar på garaguppfarten, min är sprejad med gräs efter en dag på fel parkeringsplats vid jobbet, men vad gör det när man kan spola den med slangen på sin egen garageuppfart.


Sovrummet är klart, med lister och allt, det enda som ska göras är fönstermålning, även de ska bli vita.


Golvet är från IKEA och jag älskar den "gamla" looken.


Utsikten från sovrumsfönsterna, vår trädgård och cyklevägen utanför vår gräns. Jag älskar det!!!

Ett glas rött står på schemat just nu, imorgon jobbar Max men jag kommer måla hela storarummet och sticka en runda till IKEA innan han kommer hem.


Det nya livet...5

Ett tag sedan jag skrev=) Det händer en del, speciellt nu när det varit helg. Max fixade lite i trädgården medan jag var i trimmet och fixade. Idag har tippen blivit besökt och hål har spacklats igen och golvet i sovrummet är till hälften på plats. Lite annat smått och gott har även hänt:


Nymålat och vitt vitt vitt..
Daggkåperna gör sig bra lite här och där.


Hallen tar sig den med...


Lite grillning har vi hunnit med också=)


Det nya livet...4

Idag gick det upp för mig att vi faktiskt bor i drömhuset, idag pirrade det till när jag gick fram och tillbaka, in och ut genom dörrarna, spikade upp en tavla i förrådet i garaget, plockade daggkåper i trädgården för att sätta i en vas inomhus. Det blir bara bättre och bättre...Köket, med tavlorna lycka och kärlek..


Den fina tapeten i garderoben. Sakerna är redan fint organiserat i lådor.
Daggkåper från trädgården i en vas/kanna som jag tog från farmor och farfars hus när det såldes.


En keramiktavla som även den hängt i farmor och farfars hus har fått sin plats i vårt förråd/snickerboa i garaget.


Bården i vårt blivande sovrum åkte ner idag, nu kan man tro att det är Max som gör allt eftersom det bara är han på renoveringsbilderna, men så är det inte, jag gör minst lika mycket=) I detta rum ska det målas tak och väggar, nytt golv ska på plats och så ny inredning=)


Det nya livet...3

Se där ja, dag 4 i huset. Detta har hänt...


Parkettgolvet som låg i vardagsrummet var både slitet och solblekt på sina ställen så vi valde att dra upp det. Det var även för högt i nivå med plastmattan som var i sovrummet.


Så ja, hela parkettgolvet och alla lister är borta. Efter det åkte vi till Bauhaus och kollade på utbudet och sedan blev det MAXI, så nu är kyl, frys och skafferi fullt.


Just nu: i ett av våra sovrum på ovanvåningen, dock inte det vi kommer att ha som sovrum sen. Innan vi flyttar in våra saker där ska vi måla om och lägga nytt golv. Byrån på bilden är ifrån serien Aspelund som finns på IKEA och både sängstomme och sängborden ska vara ifrån den serien i vårt sovrum.

Just det, jag hann även springa 2,5km idag på 12minuter. Det kändes bra, har haft lite paus i löpningen men nu är jag på banen igen. Midnattsloppet here I come...


Det nya livet...2
Flyttpudel...
Väggen som ska rivas...


Max gjorde ett hål och helt plötsligt...


Med hjälp av en yxa så var nästan hela väggen nere...Och idag så körde vi allt gips och alla reglar till tippen, så där ja. Det gick fortare än vi trodde. Nu är det dags att måla tak, tapetsera, lägga golv och fixa till listerna.


Klockan 07:30 slog jag upp de blå och tänkte att det var bäst att fånga dagen, tog en promenad med hunden i området och njöt inombords, det är så här jag vill bo. Satta mig på altanen och käkade frukost i solen och njöt. Efter det har det gått i ett idag, IKEA, tippen, flyttlass, utemöbelsleverans och städning samt lite montering. Nu blir det sängen, imorgon är det jobb igen och det känns helt ok, 3 veckor till semester...


Det nya livet på BrohultOrd är överflödiga, bilderna förmedlar känslan.RSS 2.0