Städsöndag

Jepp, idag är det storstädning på G. Jag ska först käka frukost på balkongen och ut med doggen, sen kör jag igång. Max är på jobbet så han kan jag inte räkna med och det är nog lika bra för jag städar bäst själv.

Samtalet igår!

Igår när jag stod och sminkade mig så ringde min mobil och jag svarade och en kvinna presenterade sig, när hon sa att hon hade en lagotto (en ras) så visste jag direkt vem hon var. Hon går en förberedande lydnadskurs på klubben och jag var med och startade upp den och sedan var jag med vid ett kurstillfälle eftersom en instruktör inte kunde. Och då hade jag gett henne ett tips på hur hon skulle göra under promenaderna för att hennes hund inte skulle göra utfall mott alla hundar. Och hon var så lycklig för att det hade funkat och ville ringa och tacka och berätta att det hjälpt henne jättemycket och att hunden var lugn och fin när de var ute. Jag blev så glad, det gjorde min dag, vecka, månad!!! Tänk att hon ringde bara för att säga tack! vilken människa!

Nu är det dags för frukost på soliga balkongen!!!

 


Jag återkommer med före och efter bilder på lägenheten för nu är den ju faktiskt klar!

Lördag!

NU ska jag snart hoppa i sängen. Dagen har varit häktisk, massor att göra. Varit på IKEA, framkallat bilder, borat och satt upp en massa saker, köpt lister och spikat upp dem, bakat två kladdkakor och kladdmuffins och varit på kalas. Har även varit ute med Qing en timme. Fick även ett samtal som värmde så enormt, mer om det imorgon.

Nu ska jag nanna, för imorgon är det storstädning, promenix med vovven och ännu ett kalas! Ja och det var helgen det!


Tomt!

Känns helt tomt och som att jag slösat bort en dag när jag legat i soffan några timmar nu på kvällen. Men när jag är borta varje kväll och kommer hem efter 22:00 så är soffan det enda jag längtar till. Konstigt, eller hur?! Idag har det varit ännu en dag med gråtande inskolningsbarn och tolkar och ja massa kaotiska saker. Fast att jag hällde i mig två koppar kaffe så nåde jag inget uppåt mode. Inte nog med det utan HD (helsingborgs dagblad) skriver osanningar eller en kryddad version om förskolan i tidningen.

Vad händer imorgon? Jo, Inki Sjösten kommer till brukshundklubben och ska hålla lite kurs och informationskväll. Great! Klubben är som ett andra hem för mig och jag älskar att vara där, sitta, prata, hålla kurs men framför allt att träna Qing och se de otroliga framstegen som jag tagit med honom.

Fredag bjuder på diverse shopping med mannen, vi ska inreda vår gästtoa och lite annat smått och gott. Det ser jag framemot och framför allt ser jag framemot att vara med honom en hel dag!

Ja, vad händer oss er då?!MIna killar plus råttan pottan!

en ny kväll

Kväll igen! varit på klubben och haft fortsättningskurs, hann träna Qing innan kursen och sedan efter fick han springa av sig med chelsea. Tänk så bra min lilla prins har det. Livet leker för honom och han har dagen till ära äv
en en totte i håret igen. Luggen har blivit lite lång så jag satte upp den på honom och gud vad söt han blir!


Nu ska jag röja upp lite, plocka ur diskmaskinen, vika mina kläder, vädra och sedan ta något att snaska på. Sedan kommer max hem och gud vad det ska bli skönt att se honom. Till helgen väntar storstädning med stort S, för på måndag kommer en mäklare och ska värdera om vår lägenhet. Spännande, för tydligen tycker max det är vikigt att spara pengar nu för helt plötsligt så har man en unge. Jag vet inte riktigt var jag är med i den händelsen, jag ska ju ha valp ingen unge. Jag klarar mig fint med dem jag har på jobbet, gott och väl... Men man får ge honom cred han har framförhållning som ingen annan.


Tack Skugge

Förskolepersonalen är hjältar som tar hand om våra skrikiga, skitiga och lusiga ungar. De får löss och magsjuka. De torkar våra ungar i rumpan. De måste torka upp kräk från golvet. Och eftersom städning är sånt som kommunerna skär ned på så måste personalen städa också.
Ett ska ni veta, och det är att ingen främmande vuxen älskar era barn som ni själva gör. Antagligen tycker de att era ungar är skitjobbiga.
Vi ska vara jävligt tacksamma.
Och det ska vi visa genom att inte fuska och inte överutnyttja förskolan.
Säg gärna tack också.
Köp en present. Visa uppskattning. Börja på måndag.


Läs hela artiklen här!


ny dag!

Idag är det en ny dag och nya tag. Lite trött efter helgen och kom isäng sent igår. Men men idag slutar jag klockan ett och kommer inte att vara anträffbar ett par timmar efter det. Jag måste ta igen mig, gud vad skönt. Sen ska jag städa här och njuta av att elektrikern har gjort det sista, så nu har vi ljus på gästtoan.

nu ska jag ta cyklen och cykla till jobbet...


Hemma igen

Har varit hemma ett tag, hunnit duscha, packa upp äta kvällsmat och se två avsnitt med mordkommisionen. Det har varit en bra helg i borlänge. Vägen upp gick bra, jag läste kartan och soffe körde... fort!

Fredagskvällen spenderade vi med att bära upp hennes saker och sedan en flaska vin och sängen, upp tidigt på lördagen för att lämna bilen på avis och sedan shoppingtur och upptäcksfärd i borlänge. Vi hann vila ett tag innan vi började med att göra vid oss och sedan var det pizza och fest. Vi hamnade på en hemmafest hos en av soffes rumskompisar och det var helt ok. Borlänge är mindre än helsingborg och det märkte man när man pratade med folket där. Men jag tyckte det var en mysig stad!


Shit jag känner igen dig, jar har sett dig någonstan... Ja, fan jag har sett dig någonstans...
Ja just det på blocket!

fredag!

Väskorna är packade och Qing har lagt sig demostrativt bredvid dem. "Vart du än ska matte, dit ska jag". Men tyvärr får han stanna hemma, min fina vovve och bättre hälft. Lika bra, han hade nog också tröttnat som max på två sockerhipade fnittriga tjejer i en bil.

Nu kommer en trött max upp och ska köra mig med mina väskor till jobbet, han är bäst och jag kommer att sakna honom...

Vi ses


Dingen tar all plats i sängen!

Borlänge

Imorgon beger jag mig till borlänge med soffe. Jag slutar 12 imorgon och då ska vi hämta min biljett hem från borlänge och sen drar vi vidare till borlänge i den hyrda oplen. Jag har bakat kladdmuffins och håller på att packa i pauserna. Ska bli skitkul att roadtrippa lite och sedan se borlänge.

Nu ska jag pussa på max och qing lite för jag kommer ju sakna dem i helgen. Men så go som max är så har han ändrat sitt jobbpass på söndag så han kan hämta mig när jag kommer hem, och så kan vi mysa lite innan nästa vecka börjar...

Annars allt lungt, har de gosigaste ungarna att skola in och jag längtar tills jag träffar dem imorgon, hur jobbigt och krävande det än kan vara på jobbet så älskar jag det...


so long!

Happy times!!

allt blev bra!

Först trodde jag att det var ett dåligt skämt, att jag missat att vara på brukshundklubben för en massa dravel. Det första som händer på föredraget är att man får höra exakt samma sak en gång till, samma sak som man hörde sist man satt i samma aula och höll på att somna. Men sen så kommer en annan av chefer och börjar väldigt djupgående berätta om loggan och typsnittet som används. Loggan för skolstaden helsingborg då. Jag trodde det var ett skämt, har de inget annat att göra om dagarna än att diskutera och analysera vilka typsnitt som ser kaxiga ut och hur de kom fram til färgen. Det tyckte jag var skandal, dessutom kastade han ut kuddar med loggan på och ordet talang, alla fick sedan ett sådant örngott...

Hade det inte varit för den sista talaren så hade jag gått hem och spytt galla över tillställingen.

Den sista talaren var ingen mindre än David Lega, paraolympicern och mångsysslare. Han var helt otrolig, han rullade runt på sin rullstol och skämtade om sitt handikapp men hela tiden fanns det en menning med det, visdomsord och sanningar och ahaupplevelser duggade tätt, utan att trampa på linjen till präktighet. Han var otrolig, man skrattade och rös på samma gång. Han fick en att vilja kämpa lite till på jobbet att våga lite mer i bemötande och att vara glad. Han sa att många frågade honom varför han alltid var glad och han tyckte inte att det var konstigt när han fick applåder för att skriva sitt namn på overheaden med munnen. Inget konstigt för honom för det har han gjort alltid...

Han blev min idol igår!!!


tar emot

Idag är det verkligen svårt att gå upp när klockan ringde. Usch! vädret är grått och mulet och jag vet vad som väntar på jobbet, en massa människor (föräldrar) och en övertrevlig jag som till 110% försöker få kontakt med deras barn på barnets vilkor. Det kan ta musten ur en! Sen ska jag ringa brio och det kommer bli ett låååångt samtal, vi ska beställa jättemycket saker. Sen måste jag hitta ett skattekontor så jag kan ta ut mina skattepengar, var finns det? Hämta Qing hos mamma och sedan hem. Hem för att några timmar ner i stan igen för en föreläsning med områdeschefen, varför? i tre timmar, ska man behöva knarka för att palla med det. Jag har gått ut högskolan, jag behöver inte sitta i aulor längre och hålla mig från sömn. Låt mig slippa...


En uppmuntringsbild på den krylliga lilla svarta!

Nu blir det frukost och smink som gör underverk en morgon som denna!

hämtat mig

Så där ja! Efter två kladdmuffins, ett glass pepsi max och en timme på soffan så har jag hämtat mig. Inskolningar, gråtande barn och dåligt väder tar verkligen på krafterna. Men nu mår jag bra igen och om en och en halv timme bär det av till klubben och att hålla kurs i förberedande lydnad (lydnadsklass1) Igår var det jättekul att hålla i den kursen så det blir det säkert idag med.

Igår fick jag hjälpa max att byta förband på nacken. Han har tagit bort ett födelsemärke och sytt tre stygn. Om det hade varit för några år sedan så hade jag svimmat och mått dåligt men inte nu. På jobbet stöter man på blod och öppna sår och bortrivna naglar och variga sår lite då och då så man vänjer sig. Men en nyulkad spya över bordet och golvet och i haklappen kan jag ha svårt för då och då.


Tjingeling!!!


Söndagkväll

Sängen väntar, måste sova ordentligt för imorgon väntar en tidig arbetsdag (halv 8) och inskolningar. Ska även ha en tolk i hasorna i två veckor. Men det behövs och det är verkligen bra att vi har tillgång till det annars hade det varit svårt att kommunisera. Jag börjar verkligen bli trött, kan bero på att jag jobbat en vecka nu och satt igång tre kurser på brukshundklubben. Tur är att jag ska fortsätta med två för jag måste ha lite tid med mig själv och Qing. Fast att jag tycker det är fantastiskt roligt att ha kurs och få positiv feedback på det jag säger och gör. Fick även visa upp ett fritt följ med Qing idag med positiv respons.

Ny vecka  imorgon och den har mycket att erbjuda. Kurser på klubben, möten efter jobb med information som jag skulle kunna klara mig utan. På fredag åker jag och Soffe till Borlänge och tar hela hennes hem med oss i en liten bil eftersom hon ska flytta dit och plugga. Jag tar tåget hem på söndag och då följer datorn och lydandsboken med och sex and the city serierna. Spännande, synd om soffe bara som får köra hela biten själv, men jag är en partyhöjare så det ska inte bli några problem.


Jenny!  

Paaarty

  


träapporteringQing träapporterarkursförberedning

Imorgon är det söndag och då ska jag och Camilla ha vår andra kursgång med vovvarna på kursen. Så idag ska jag sitta med mina böcker och skriva ner alla grundfärdigheter och delmoment i lydnadsklass 1. Sen ska jag ut med Qing och filma ett moment i lydnadsklass 2 som jag sedan ska lägga upp här. För att jag när som helst, var som helst (där det finns internet) kan kolla på hur det kommer se ut på tävling om jag någon gång kommer att tvivla på oss innan tävling. Visualisering!


Qingen i soffan och chillar på en kungakudde


Och vad har vi på väggen om inte Qing och mig och Qing på stranden i skanör-falsterbo i förstoringarna 70x50 cm

Fest ala brukshundklubben


I köket 3 på natten och vi äter allt i vår väg.

C och k the old man dansar och i bakgrunden ser man klockan stå på kvart i tre på natten och i högtalarna spelar bob marley

Ja, det var hur kul som helst och när man blev hungrig framåt småtimmarna så serverades det korv med bröd, genialiskt! För övrigt försökte jag på tyska, engelska och svenska att få mitt medlemsskap betalt av kassören och av K the old man snackade jag till mig en jacka. i was on fire! Synd bara att jag inte stött på honom på klubben än!

Dagens!

Tänkte att denna dag skulle vara sådan mysdag framför tvn eftersom jag i vanliga fall inte hinner titta på tv. Men nu har jag legat framför tvn i 2 timmar och det räcker. Nu får det hända något. Eftersom jag fick höra idag att jag såg blek och sjuk ut så kanske det är bäst att sola. Mer kan jag inte göra, jag ser ju trots allt ut så här. Tänkte cykla sit eftersom det inte blev någon träning då gymmet inte hade något pass efter 19, kasst! Cyklar även en sävng inom olycksfåglen sandra...

Det har varit en bra dag i dag... och just nu skiner solen!

Tisdag!

Nu sitter jag åter här med frukost framför mig. Det tog inte lång tid att komma in  i sina gamla hjulspår. And i love it. Klubben igår klubben idag. Ska snart väcka max som ska köra mig till jobbet och för att att han gör det så ska jag inom djuraffären och köpa något till hans akvariumfilter. Det är kärlek!!!

Nu så är det dags att pussa på mannen!

Måndag

Måndag igen och idag börjar jag jobba efter semestern. Gött!! Helgen har vartit intressant men brakfest på brukshunsklubben. Jag återkommer med det! Nu ska jag snart sätta mig på cyklen och trampa mig iväg till jobbet. Ska bli skönt att träffa alla kollegor och självklart alla barn. Eftersom de nya inskolningarna inte börjar förän på torsdag så har vi tre dagars lugn med få barn och med planering och städning och annat som behöver fixas. Det är underbart...

Ses!!!

080808

080808 kan betyda evighet eftersom 8:orna är stående evighetsecken och 0:orna går liksom också runt som evigheten. Idag är det många som gifter sig, det var till och med kö utanför rådhustet här i helsingborg. Flera stycken hade valt att förlova sig vilket jag kunde se i tidningen. Först tänkte jag att det var lite romantikst men väldigt snabbt ändrade jag mig. Om man måste gifta sig på en dag som står för evighet för att man tror att det ska hålla så är det något fel. Jag hade kunnat gifta mig fredagen den 13 och veta att det skulle hålla för alltid. En speciell datum behövs inte för att kärleken ska var förevigt, det behövs kärlek...


godmorgon!

Blev väck av telefonen halv tio och tur var väl det annars hade jag väl kunnat sova hur länge som helst. Likadant Qing, han har blivit en riktigt semesterfirare och lämnar inte sängen förrän efter 10. Han ligger gärna kvar och drar sig. Idag blir det shopping inte till mig utan till min kära pojkvän som fyller år i morgon. Jag har några aningar om vad jag ska köpa så jag behöver inte slita av mig håret på väla.

Så nu blir det frukost och sedan promenix med doggen och sedan väla. yeay!


Imorgon blir han hela 24år. Min fina prins


Här hoppar jag och Max lillebror på ballongen på kålmordens camping förra veckan.


Så ser jag ut på kvällen och försöker hålla myggorna borta

Hösten

På måndag börjar jag jobba och enligt mig börjar hösten då (hösterminen) Om solen kommer att skina så räknar jag det som ett fett höstplus.

Men nu är det så att jag har saker som jag vill göra denna höst, saker som ska bli klara och som jag måste påbörja.
Jag ska äteruppta träningen, inte som innan, 6 dagar i veckan för det hinner jag helt enkelt inte. Jag kommer att träna minst 2-3 ggr i veckan. Jag ska delta i minst 2 kurser som hjälpinstruktör på brukshundsklubben och jag ska själv träna Qing. I November ska jag tävla två ggr och då ska vi ta oss hur lydandsklass2. En annan sak som bara måste avklaras i höst, det är körkortet. Det finns inga ursäkter eller något, det ska bara klaras av i år, helt innan halktider.


Torsdag!

Ja, då var det torsdag. Har precis käkat frulle och ska nu bege mig ut med hunden. Ska gå hem till mamma och pappa och hämta in deras post. Får nog skynda mig innan solen går i moln och det blir regn. Undra vad man ska ha på sig, vädret har en viss personlighetsklyvning...


All about Qing

Ja, varit och hämtat ut paketet på posten nu och i det låg det en klövjeväska (a la mannen som talar med hundar) till Qing. Qing har redan gått sin första tur med den och han tycker nog att det är helt ok.

Hemma fick han posa med den vilkte Qing tycker är helt ok...

Denna kommer ifrån www.bamsesbollar.se

Med posten

Idag kom en tröja med posten och en annan sak som vi ska hämta ut sedan, självklart är det till Qing, håll tummarna för att det passar honom. Nyfikna?


T-shirten är gjord på www.spreadshirt.net

Onsdag

JA, då var det onsdag och man har fortfarande semester. Idag skiner solen och det är ju trevligt. Idag har jag tänkt överraska Max genom att städa hela lägenheten och tvätta. Fick en tvättid klockan 12-16. Max kommer bli lycklig när jag gjort allt och mitt mål är ju att göra honom lycklig. Men först ska jag ta en lång frukost på balkongen och läsa nya se och hör.

JAg längtar till posten kommer, för då kanske mina egengjorda tröjer kommer:

times like these

You learn to love again...

Nu ska vi bege oss och fixa en lampa till bilen och köpa lite mjölk så jag kan göra krabbelurer. Ikväll blir det brukshundklubben, första kursen har startat. yeay!


Igår kollad jag och soffe på gamla festbilder som jag senare ska delge er! haha!!!


update tävling

Återigen fick jag bryta tävlingen för att Qing tappade fokus och inte gjorde det han skulle. Självklart är jag arg och besviken, men inte på Qing utan på mig själv som gång på gång tror att Qing kan klara lydnadsklass 2. Även om klarar alla moment på träning så har jag inte gett honom en rättvis chans. Jag tänker anmäla mig till två tävlingar till denna tävlingssäsong i november och tills dess ska jag ta till alla metoder som behövs för att klara lydandsklass 2.Kvällning

Jag tar fram en påse chips och ett glas cola. Max säger att snart måste vi sluta äta så mycket godis.
Nemas problemas säger jag för snart ska jag börja hålla i alla kurserna på brukshundsklubben och då kommer jag inte att ha tid att äta eller dricka. Gud vad snygg jag ska bli...


tävling

Imorgon är det tävlingsdags igen, samma plats som förra gången - Bjuv. Det kommer att bli kul och spännande, sist jag tävlade var det bjuvscupen och cirka 1000 hundar på plats. Imorgon är det bara lydnadstävlingar och utställning för bruksraserna. Utställning är ju något lugnare än agility så jag är spänd och förväntansfull.

Jag och Qing ska återigen tävla i lydnadsklss 2 och jag har höga förväntningar på oss.Efter tävlingen tar jag mitt pick och pack och beger mig till Izabellas dop eller rättare sagt efterfesten för hon döps samma tid som jag tävlar. För att kompensera detta har jag köpt svindyra presenter.

Nu ska jag ge mig in i böckernas värld igen, det vill säga canis lydnadsbok... min bibel, den och med sikte på tian!!!


Tänk att Qing haft så mycket päls, har är vi på klippkurs för micke nilsson, det är jag som har långt bunt hår och ser väldigt intresserad ut.

qing vattenapportör

Qing är som han alltid är. När han fått upp ögonen för något så är han lika galen och stressad som vanligt. Förra sommaren ville qing inte bada eller simma. Men i år kan han inte vara nära vattnet förrän han gnäller skäller och skakar i hela kroppen. Han vill bada, han vill hämta saker i vattnet...Mr Dingen

RSS 2.0