Mina barn

Jag är ju egentligen tvåbarnsmamma då den krulliga är min förstfödde son. Idag ser det ut så här i soffan efter en barnvagnspowerwalk.
 

bubblan

Så ja, imorgon är det verkligeheten som väntar. Max sex veckors ledighet är över. Jag, Filippa och Qing ska börja vardagen tillsammans och det känns skönt. Jag känner mig redo, jag känner den lilla tjejen väl nu och vet vad hon vill.
 
Denna vecka blir dock en mjukstart för Max är ledig tisdag och fredag, så det är lugnt.
 
Imorgon börjar även livet som liiite sundare. Har gått ner 13kg sen förlossningen och har som plan att gå ner 10kg till. Men inte  i rekordfart utan i ett lugnt tempo som även tillåter muskeluppgång=) Ska bli spännande. Det betyder inte att jag ska sluta äta godis, för det är inte aktuellt men mer motion och mat på regelbunda tider. Vi kör en mjukstart även med det, för jag kan bli lite öm i snittet imellanåt.
 
Nu blir det söndagsmat och sedan mys i soffan.
 
 
En superfokuserad Filippa på skötbordet, hon älskar sin mobil från IKEA.
 
Hon är världens finaste lilla bebis, Varje dag är vi tacksamma över att vi fick just henne och att vi kunde göra henne på egen hand och att hon blev så fin som hon är.
 
 

Badaboom badaboom

Superbebisen Filippa! Väger nu 5130g och är 57cm. Hon växer så det knakar och det är inte konstigt hon är expert på att amma. Jag är inte speciellt bra på att amma offentligt, men jag tränar mig. Det bästa var ändå på Olivers dop. Vi satte oss lite längre bak för Filippa började bli hungrig. Tänkte att det var en bra plats då alla ska titta framåt på oliver. Men han ska ju komma in i kyrkan med. Presic när juvren var framplockad sätter kyrkklockorna igång och alla reser sig och tittar bak i kyrkan och där satt jag. Fast de kollade ju så klart på lillkillen med familj, faddrar och präst som kom gående längs gången. Jaha, ät lilltjejen hungrig så är hon helt enkelt.

Idag är det soffhäng och lite trädgårdsfix.

Sa jag förresten att tjejen sov från 23:30-07:00 utan att vakna, käkade och somnade om till 9. Så vi är pigga och glada!


Glossa


Filippa 1 månad ung
 
Just nu ligger hon på en filt i soffan bredvid och tar igen sig efter att hon shoppat i Ullared två dagar i rad. Hon har även sovit över på campingen i Ullared, inte sista gången hon kommer att bo på campingplatser.
 

Själva leveransen

Klocka 15 torsdagen den 16/8 gick vattnet och inte var som helt utan i pålsjöskog en bit från Sofiero. Max fick springa till Villa Thalassa för att hämta bilen medan jag och Qing fortsatte till Sofieros parkering. Påvägen dit ringde jag förlossningen som sa till mig att vänta tre timmar och sedan ringa in igen. Vi åkte hem och vattnet fortsatte att sipra ut. Lite små väfkar hemma och efter klockan 18 var vi på förlossningen för att göra en undersökning. Det visade sig att bebisen hade bajsat i fostervattnet och det kan stressa bebisem och därför bestämde de sig för att lägga in oss. Men vi hann hem en runda för att äta och fixa det sista.
 
Väl tillbaka fick vi ett rum på BB. Värkarna kom och gick men inte regelbundet och vid undersökning visade det sig att jag bara var öppen en centimeter. Fick insomningspiller, panodil, morfin och bricanyl för att värkarna skulle avta så jag skulle kunna få sova en natt och ha nya krafter dagen efter. Gick inte så bra.hade värkar hela natten som vtog på morgonen så vi belv utskickade på en runda på två timmar i stan men värkarna satte inte igång så klockan 12 blev jag igångsatt på fredagen. Värkarna kom och gick och ont gjorde det. Trodde att personalen efter ett tag skulle erbjuda en smärtlindring typ lustgas. Men efter att jag gråtit mig igenom nägra värkar frågade Max om man kunde få lite smärtlindring och vips var lustgasen framma. Efter att använt den några gånger och kräkt ungefär hälften av dem inså jag att lustgas inte var min grej, jag behövde starkare grejer. Spruträdd som jag är (var) bad jag om epidural och vpis var livet en fest igen.
 
Värkarna ledde inte direkt någonstans och när jag var öppen ca 4cm på fredagskvällen satte de en elektrolod på bebisens huvud för att övervaka hjärtljuden mer exakt än med ctg. Hjärtljuden gjorde barnmorskan orolig och läkaren ville ta blod från bebisens huvud för att se så att bebisen syresatte sig ordetnligt. En mycket smärtsam och tuff undersökning. Efter att vid första försöket misslyckats tre gånger med provtagningen väntade de en stund för att sedan göra det igen. Två prover togs och inte de heller gav något provsvar. Läkaren sa då till mig att antingen gör vi undersökningen igen eller så blir det ett kejsarsnitt. Jag sa utan att tveka då gör vi ett kejsarsnitt och läkaren bestämde sig i samma stund att det blir kejsarsnitt.
 
Då var det bestämt, mycket känslor och Max fick byta om till opkläder och tankarna snurrade i mitt huvud och nerverna la sig utan på. Klockan var nu runt 00:30 på lördagsmorgonen. Tårarna sprutade och när jag rullades in på operation ställde jag tusen frågor och pumpades full med ryggmärgsbedövning. För att göra en lång historia kort - ryggmärgsbedövningen tog inte som den skulle och jag kände när läkaren skar genom första hudlagret och efter lite lokalbedövning testade de igen men då kände jag hur han ska djupare i magen. JAg fick bli sövd, vilket jag aldrig blivit och tusen frågor ställdes. Till sist sa narkosläkaren att jag inte behövde oroa mig för att det gjorde det här varje dag. Jag svarade då lite snabbt och försökte inte vara rolig utan ärlig: Ja, men det gör inte jag!!
 
Max fick lämna rummet och klockan 01:16 föddes lilla Filippa och skrek så fort hon kom ut. Jag vaknade upp påväg till uppvaket och det enda jag yrade om var min bebis, min bebis.
 
En nykläckt Filippa

Första mötet, mor och dotter.
Max fick sitta själv med henne på rummet i två timmar innan jag kom upp från uppvaket.
 

En mycket stolt pappa med sin ögonsten på BB
 
Vi stannade på BB till tisdagen, det kändes bra att få hjälp med amning samt att jag hade snittet att tänka på. Max jobbade på bra den första dagen så jag inte kunde resa mig. Han fick bya blöjor och fixa med Filippa. Han hade aldrig bytt en blöja innan så jag fick instruera honom från sängen.
 

Världens bästa och finaste Filippa!
 

Turn up the lights in here baby, extra brigth I want ya'll to see this

 
 
 
♥Filippa♥

Bebisstatus: levererad

Bebisen är här! Det finaste! Filippa Lily Viola. 3980g 52cm och föddes den 18 augusti, klockan 01:16 såg hon dagens (operationssalens) ljus. Med hjälp av kejsarsnitt tog hon sig ut. Em bild på vårt mirakel hade gjort sig fint nu men vår laptop har kraschat och det finns inga bilder på Mr iPad. Men jag kan försäkra er om att hon är det finaste ni sett;) söt som socker och helt fantastisk på alla sätt och vis. 
 
Svar på den vanligaste frågan (får ni sova på nätterna) ja, det får vi. Vår prinsessa sover 4-6 timmar i sträck, ammas somnar om och sover några timmar till, ammas och kan somna om igen eller morgonmysa med pappan. 
 
Filippa är som vi redan viste sen i magen en bestämd tjej som är tydlig med vad hon vill och inte vill. Är hon pigg ska hon underhållas, är hon trött vill hon sova och då sover hon ordentligt och länge. Är hon hungrig ska hon ha mat nu annars bli hon arg som ett bi. Om hon är överstrött så lär man få veta det och då får man kämpa med att vyssa, tröstamma, gunga runder i hela huset och svettas, för jäklar vad en arg krabat kan alstra värme.
 
Nu sover det lilla elementet på mitt bröst och snart ska vi alla fyra inta sängen. Det är extremt mysigt att samsova hela vår lilla familj.
 
Återkommer snart med bilder och annat smått och gott!!

RSS 2.0