Julpynt

Fast att man knappt kan tro det så sysslar jag med annat än att träna och beundra min hund. Igår julpyntade vi och gjorde det extra mysigt inför kommande storhelg...













Lite varstans står det en gubbe med skägg och röda kläder. Konstigt tradition och snart ska man dra in ett träd i lägenheten också. Jag kan förstå att invandrare tycker vi är störda men men jaghar inget emot julklapparna...

Nu ska jag äta lökkorv med mannan och så klart hunden...

Dagen på klubben

Åter en söndag och heldag på klubben. Och jag är så nöjd med mig själv och min hund. Även om jag är så himla trött just nu så är jag ändå full av energi. Qing växer i mina ögon  för varje dag och han är min idol. Han är världens bästa hund och jag kan inte få nog av honom. HAn ger mig så mycket energi och glädje. Varje dag får han mig att skratta med sina galan upptåg. På planen visar han att han vill och kan och är bäst när han får jobba. Han är en liten pudelkille med så mycket i sig att ge... Bara han får en korvbit eller två=)

Allt blir bara bättre för varje dag, och jag njuter att få vara i hans sällskap...


Qings kamplust är stor!



Idag valde jag att träna stå i fjärrdirigeringen som kommer i lydnadsklass 3



Goodie, har massor att träna på i köket nu=)



Jag tackar självklart Jenny för all hjälp, tips och inspiration. Toppenträning


Nu är det nog

Nu får det vara nog. Jag orkar inte mer, måste inta närmaste säng. Idag har jag shoppat, fikat, dammat, dammsugit, strykt gardiner och skjortor, julpyntat, skalat potatis, borstat hunden, bakat kladdkaka, renbäddat sängen, sett en dokumentär om crips och bloods, rastat hunden och ätit middag med mannan. Nu är jag slut, helt slut och näsan börjar känna av tröttheten och därför täpper den till sig totalt. Härligt! Måste i säng nu, ska upp tidigt för att tända ljuset och åka till klubben och ha speciallträning.

Nu ska jag väcka killarna i soffan och dra ut dem på sista rundan, en av dem måste ju kissa mot ett träd, sten eller bara mot ett grässtrå.

Det luktar choklad i hela hemmet, usch jag åt så klart för mycket deg... BLÄ!



Lördag

MMMmm, vad skönt med sovmorgon! Låg och mös liter extra med mannen och hunden, måste ju ta vara på tiden. Ska snart ta mig en sväng med hunden och sedan är det frukost. Idag ska det även julpyntas och shoppas på Väla. Har lite julklappar som inte är köpte än. Men jag vet vad det ska vara iallafall.


Vädret är riktigt grått och trist men det gör inget, jag ska inte vara ute så mycket. Qing är helt återställd så det blir träning i morgon på klubben med Jenny Wibäck. Ska träna bort tugget på apporten i pauserna ikväll. Qing, jag, klickern, frolic och vittringsapporten...



Årets bragdhundar

Tänk vad två pudelkillar kan göra för en dödssjuk liten kille... Gå in och läs och skänk gärna pengar till barncancerfonden istället för att köpa den där klänningen eller den fina middagen på restaurang. Du kan klara dig utan det, iallafall en gång.




Foto: Johan Frick-Meijer

Edison och Drutt!

Träning

Söndagen gick ju verkligen i hundens tema. Tio timmar på brukshundklubben på en och samma dag, är det ett rekord?
Och som vanligt så förvånar min hund mig. JAg har haft lite problem på tävling att få till ställandet under inkallning (jag sätter hunden går ifrån 25 meter, kallar in och visar ett handtecken så att hunden ska stanna omedelbart fast att hunden kommer i full galopp. Kallar sedan in hunden efter det) Qing har stannat väldigt sent vilket gjort att jag missat en massa poäng. Men nu när vi skulle ha en specialltränare så tänkte jag att jag skulle träna det. Så, Jenny Wibäck (hundtränaren) sa att jag skulle visa en gång. Jag tänkte att han kommer inte stanna. Men jag kallar in och gör handtecknet, Qing stannade som om han aldrig gjort något annat i hela sitt liv. JAg blev helt chockad och Jenny sa: Vad är ditt problem, det är ju tio poäng. För att vara säker på att det inte var en en gångs händelse så gjorde jag om det och hundskrället stannade. Jaha jaja tänkte jag, det var ju det jag skulle träna. Men det fick blev att träna bort tugg på apporterna istället, vilket var väldigt givande...







Jag har en helt fantastisk liten arbetsmyra (arbetsnarkoman) Hade det inte varit för att han nog fått en släng av kennelhosta så hade han tränat Rallylydnad med mig på klubben imorgon. Men jag får åka dit själv och vad konstigt det ska bli. Han får ligga hemma hos mamma och pappa och kurera sig


Även Qing tyckte att det var lite kallt att komma hem efter all tid på klubben igår.



måndag

Måndag igen och jag sitter här och käka frukost, som vanligt. Ska snart ta på Qing hans fleece och klövjeväska. Han ska vara hemma några timmar själv idag och han behöver vara extra trött. I och för sig så är han redan trött efter tio timmars vistelsen på brukshundklubben igår. Tur man och hund hade kläder på sig för brrr vad det var kallt. när vi skulle köra hem visade termometern -6 grader. Men kul var det och väldigt lärorikt...


Bilder kommer sen, när jag kom hem igår var jag helt slut och somnade innan jag hann lägga huvudet på kudden. Härligt!!!

juloutfit

Jag letar efter något att ha på mig till jul, sälvklart något rött

Fastnade för denna klänning/tunika på ellos, billig med 180kr. Kanske ett par spetsleggings till den och juloutfiten är klar!!


Mördare?

Jag har inte som jag brukar skrivit vad jag tyckte om måndagens hundcoach med Fredrik. Och jag vet inte vad jag ska säga. Han valde att avliva rottweilern, hur fan kan man göra så. Jag är medveten om att det finns vissa hundar som behöver en viss förare som kan hantera dem. Men det gör mig så ledsen och hur dålig reklam är det inte för honom.
Att han vid något tillfälle nämner att rottweilern inte är en hund för barnfamiljer får mig att fundera över vilka hundar som är för barnfamiljer. Finns det speciella raser avlade på barnfamiljer... Nä, trodde inte det. Jag kommer inte sluta titta på hundcoach eftersom jag kan hitta något som jag kanske kan ha användning för i framtiden. Än så länge har jag inte lärt mig något nytt... Men kanske, kanske har han något litet guldkorn!



Pinsamt Fredrik!

Torsdagkväll

Sitter i soffan med laptopen och kollar på ett gammalt avsnitt av tila på mtv. Väntar egentligen bara på att Max ska komma hem så vi kan pussas lite. Imorgon börjar jag jobba 11:15, max har satt upp tvättid klockan åtta på morgonen och gissa vem som kommer ligga kvar i sängen...ME!


Imorgon blir det La cardinal med brukshundklubben och jag känner verkligen för att klä upp mig, locka året och sminka mig. Ska bli mysigt att äta med alla dem som man trampar runder med i geggen på brukshundklubben.


Onsdag

Klockan är bara 17 och det är kolsvart ute och det blåser som bara den. Men men, snart ska jag och Qing ändå ut och röra på oss.

Sen ska et bakas kladdkaka till personalmötet imorgon och så lovade jag Max en också. Jag tänkte bara äta mig illamående på smeten=)

leader of the pack



Så kan det se ut när vi passar hela pudelflocken. Alla tre hundarna i sängen, varmt, skönt och grusigt. Ungefär som peeling. Tur det inte var min säng=)

Hemligheten


A list

Jag lyssnar på... Killer Mike med Delilah
Du mår bäst när du... När jag är på planen med hunden
Den bästa krogen heter... Gyllene Prag 
Jag pratar... mest om min hund, för han är ju bäst
Min bästa vän(ner) är... älskade och ovärderliga 
Min första riktiga kyss... Tänk, jag kommer inte ihåg
Jag avskyr när folk frågar... hur gammal jag är och ser chockade ut när jag säger 24.
Kärlek är... livets bensin 
Jag är hemligt förälskad i... Cesar Millan 
Min mobiltelefon är... Röd och rätt fin
När jag vaknar på morgonen... pussar jag lite på Qing.
Innan jag går och lägger mig... Pussar jag mannen och hunden
Just nu tänker jag på... att jag borde snyta mig
Homosexuella är... som hetrosexuella
Blondinbella är...En barbie full av sig själv 
Jag vill verkligen... Bli bäst på det jag tycker är roligast
Ikväll ska jag... Ska jag köra rallylydnad så det rycker

blåser

Usch vad det blåser. Qing håller nästan på att följa med i vindarn. Men som tur är så är Qing en hund med alla tassarna på jorden. Eller inte=)

Ska snart pälsa på mig en massa och bege mig till det stället som gör livet lättare, brukshundklubben. Ska dit och gå rallylydnadskurs. Har gjort min allra första rallybana och ska förhoppningsvis se hur den funkar helt praktiskt. Har även amnält mig till en rallytävling i hörby den 14 December. Jag bara älskar allt som har med mig och Qing att göra. Det gör mig glad och det ger mig en massa energi. Att tävla för mig nuför tiden är bara så kul och jag känner att jag har fått rutin på det och att vi är förberedda. Nu ska vi bara få allt att funka samma dag. Tur det blir två träningar med Jenny från Fegenlägret innan nästa tävling.


Jag och Qing kör rallylydnad på storegård hundpark.

Städ

Varit ute med Qing nu i mer än en timme och tränade lite med honom och självklart bjöd han på många skratt. Han är galen och han älskar att träna. Arbetsnarkoman?

Nu ska ja dra fram dammsugaren och sen kommer den stora kärleken hem och då ska vi ligga i soffan och slumra tillsammans och titta på någon komedi. mys!!!

God morgon!

Eller ja! JAg har varit vaken ett tag men valde att ligga kvar i sängen och mysa med hunden. Helt underbart att kunna göra det någongång. Det är inte ofta man har sovmorrnar nu för tiden, och då är det väl lika bra att utnyttja dem. Har  käkat frukost nu och ska ut och gå med Qing samt köra igenom lydnadsklass2 på en gammal hederlig träningsplats. Sedan blir det hem och dammsuga och sedan kommer Mannen hem från jobbet. Kvällen bjuder på gåsamiddag och söndagen bjuder på spänning...


Bilder kommer inom kort....



My Precious

Fredag!

Varit hemma länge, hunnit åka runder för att hitta Max efterlängtade football manager 2009 (datorspel), slumra i soffan, fika med tårta och pepparkakor med mannen och kasta freesbee med Qing tills benen darra samt en tripp till affären. Nu ska jag sätta igång med att städa. Håller bland att på att sortera julklappar och julpynt som legat i påsar i datorrummet efter ullaredstrippen.

Eftersom det var ett år sedan vi fick vår lägenhet igår så ska jag bjuda på lite bilder på lägenheten. Men först ska jag städa, det kan ta ett tag... Jag tror jag har en städstörning!



En av många julklappar som jag ska ge min brorson!

Torsdag!

Och imorgon är det fredag! Imorgon jobbar jag 8-12, vilket är riktigt skönt med det är sista gången eftersom jag får nytt schema på måndag. Det nya schemat ger mig tidigare morgnar och alla som känner mig vet att jag verkligen inte gillar tidigare morgnar. Men men, så är det.

Har varit på brukshundklubben och kört igenom lydnadsklass 2 momenten och känner att det är bra... bäst!
Han är alltid lika rolig och överraskande att träna med, jag njuter verkligen av att vara i hans sällskap. Just nu ligger han i soffan och orkar inte ens lyfta huvudet när ma n pratar med honom.

Ja, nu är det väl snart dags för sängen, imorgon blir det en riktig mysdag med mina fina killar, Max och Qing.

Packa väskan

Ja, då är det dags att packa väskan för att sedan bege sig till brukshundklubben. Härligt, idag är det Rallylydnadskurs och återigen ska det bli skönt att gå kurs. Får inte glömma att ta med konerna så jag kan träna rutan med jämna mellanrum och självklart ställandet under inkallning.

NU måste jag äta något så jag kan hålla humöret uppe. Romerska bågar är ju inte riktig mat, fast att jag skulle kunna leva på det utan problem.


Vittringsapportering

Cesar vs. Fredrik

Vad gör jag på måndagarna nu när jag inte längre håller i en tävlingslydnadskurs? Jo, jag kollar på hundprogram och självklart Cesar och efter det följer Fredrik. Idag handlade både Cesar och Fredriks program om Rottweilers. Vem lyckades bäst? Enligt mig, självklart Cesar. Han använde hundpsykologi för att rehabilitera hunden, han blev inte biten av hunden eller behövde ta några konflikter med den. Utan han läste hunden utifrån ett hundperspektiv och rehabiliterade tillsammans med sin 13årige son som sedan fick adoptera hunden. Hur gick det för Fredrik? Han hälsade på hunden direkt när han såg den och han lät den jucka på honom, han blev biten och lät den dra i kopplet. (för att han ville se hur hunden beteede sig?!) Även han tog med sig hunden hem och i reklamen till nästa program tog han hunden igenom något sorts MH-test för att se vad för hund det var. Cesar kunde genom hundens beteenden (kroppshållning, skall, ögon med mera läsa huden på några sekunder)

Jag kan säga en sak, de hundar Fredrik hjälpt än så länge borde bara uppsökt närmaste Brukshundklubb. För det som han gjorde idag med blandrasen kunde jag fixat eftersom det krävs en vanlig allmänlydnadinstruktör för att klara av det.

Cesar har spenderat 10år av sitt liv bara att observera hundar, det säger en del om hans kunskap.

Fredrik och Cesar är två vitt skilda "hundtränare"  Cesar är hundpsykolog, Fredrik är lydnadsinstruktör.

 Versus

Kvällning

Det är kolsvart ute och jag och Max har legat i soffan och slumrat tillsammans. Innan idag gick vi en runda på familia men där var det strömavbrott så vi valde att gå igenom city gross väldigt grundligt. Max körde sin föräldrastyle på mig när jag fick välja mellan tre kinderägg eller romerska bågar. Jag ville ha båda men eftersom han är den som betalar så fick jag snällt välja. Det blev bågarna (mer choklad)

Idag har jag gjort en bra sak och därför känner jag mig väldigt laddad...

Ikväll ska jag och Max tända alla ljusen som vanligt och så ska vi göra pannkakor, jag vet jag är nyttigheten själv...



Söndag

Händelserik dag! Utställning i Malmö och det gick bra för Chelsea, andra bästa tik med hederspris och det ska man ju inte klaga på. Sedan blev jag intervjuad av Allers och försökte få all fakta rätt när det handlade om Chelsea, Zamba och ägaren Lena. Jag gjorde mitt bästa och efter att checkat med Lena så hade jag fått till alla frågor rätt, Chelseas riktiga namn ålder och Zambas ålder och ja hela baletten. Fick till och med Chelsea att sitta fint när de skulle ta bild. Så kolla i Allers på hundsidan så kommer den lilla vita gräddbakelsen att finnas där inom kort.

Nu har jag renbäddat sängen och ska snart avnjuta ett glas pepsi i soffan sedan blir det sängen. Det är ju måndag imorron... igen!



Den lilla vita

Kronor

De nya kronorna fann sig till rätta på köksbordet.





Lördag!

Igår var det fest eller mycket vindrickande=) Jag med pudel, sandra med pinscher och Nina med Amstaff  (ett härligt gäng)tog en lång runda i skogen och när vi skulle skiljas åt gick jag och Sandra vilse men vi löste det och kom hem safe dock lite senare än tänkt. Sen bagav vi oss til Nina för att käka lite thaigryta och dricka vin. Kvällen handlade mest om hundar så klart och vi trivdes mer än väl tillsammans. Skulle haft med kameran och tagit bilder på hundarna som delade fäll och låg tätt intill varandra.

Idag har vi varit på väla och jag köpte några kungakronsljusstakar som jag omsorgsfullt ska placera ut i ikväll. Ikväll blir det hemmalagad pizza och myskväll framför tvn. Tidigt i säng eftersom imorgon är det Malmövalp utställning.

Nu ska jag ut med Qing sedan ska jag inta soffan med kärleken och en go pudelkille!


Att jobba med Qing innebär en massa goa skratt!

Dagens


Dagens Ullareds outfit
Leggings Gekås i Ullared
Klänning/tunika Gekås i Ullared
Kofta Gekås i Ullared
Totala summan: 200kr

Ullared

Igår var jag och Max på ullared och julshoppade. Vi köpte julklappar i form av leksaker och annat smått och gott. Vi köpte julpynt, julgranskulor, gardiner, röda handdukar och annat som gör julen mysigt. Första gången vi ska pynta vårt hem sedan vi flyttade hit. Min plan var att köpa lite kläder och det gjorde jag med, 12 toppar blev det och jag är supernöjd. Nu har jag lite kläder att ta på mig och slipper titta in i min fulla garderob och tänka, ååå jag har inget att ta på mig.

Nu ska jag återgå till att försöka få plats med alla kläderna i garderoben...



Några kassar

 

Försökte få plats med allt på bordet, gick inte.

Ullared is the shit!

Fredrik vs Cesar

Nu har jag kollat både på en timme med cesar och en halvtimme med  fredrik (hundcoach) Cesars program handlade en red-zone pitbull. Som vanligt blir jag imponerad av hans känlsa, hans sätt att läsa hundar och hans otroliga kunskap. Sen efter det kommer Fredrik i hundcoach och vilken kontrast. Jag ska inte vara för snabb och dömma men han är ju inte som Cesar. Han använder andra metoder och som jag ser det så förmänskligar han hundarna lite och ger dem beröm i fel sinnesstämmningar. Men som sagt, jag har ju bara sett ett program...



Versus


2 poäng

Idag var jag två poäng ifrån uppflyttning, alltså 158 poäng av 200 möjliga. Blev 6 av 20 ekipage. Fast att jag var så nära att bli uppflyttad så är jag inte bitter. Utan tvärtom, det gick skitbra på planen, Qing var med och jag var inte jobbigt nervös utan mer förväntansfullt nervös. Det gick med andra ord, skitbra! Den bästa tävlingen än så länge i tvåan. Så om två veckor så ar jag det i hamn och kan luta mig tillbaka för detta tävlingsåret och njuta och vara grymt stolt över att lilla jag har tagit min hund enda till lyndadsklass 3 och det kommer inte sluta där. När championatet är i uppsatt på väggen så är mitt mål nått...


Fritt följ




rutan


Hoppet


Fjärrdirigering


Belöningstime!

Godmorgon

JAg är upp med tuppen och ska nu iväg med Qing till malmö!

Wish me luck! 

Lördag

Great! jag gillar lördagar! Vaknade för ett tag sedan och ska snart ut med Qing, ska gå till vårt träningsställe och köra igenom hela lydnadsklass två innan imorgon. Rutinen liksom!

Sedan blir det nos och tassar och svansrot som ska rakas och sedan dammsugning. Sedan tror jag tiden är lagom till max kommer hem och då ska vi till väla och titta på vinterjacka och så ska jag kolla på videokamera till brukshundklubben. Jag ska nämligen göra en film om klubben som ska visas på inskrivningarna. Självklart kommer Qing vara med i den filmen. My moviestar!!!

Nu måste jag ut med jycken, han är kissig!

RSS 2.0