Well, then I've lost interest

När jag satt och letade efter bilder på inkallning med Qing till hundens värld tidningen så såg jag denna bild och påminns om varför jag fortsätter att träna med denna lilla underbaring. Titta på ögonen, titta på pinnen som han håller i munnen, det är rätt pinne, den luktar mig av de han fått lukta på (vittringsapportering). Är han bäst eller är han bäs?


<3


Fifteen minutes! I can make it happen!


You'd better pick up your dog tonight or he has humped his last leg

Dag 3 - Mitt husdjur

Vilken lätt punkt att skriva om, min hund, mitt allt...

Tar det från början:
11 September 2005 befann jag mig på Sofiero hundutställning, vi stod vid pudelringen eftersom min sambos mamma redan hade en pudel. Jag såg dvärg- och mellanpudlarna, jag såg deras ögon deras sätt att titta på sina mattar och hussar. Jag kommer ihåg att jag såg just en pudel som stod på bakbenen med frambenen upp mot sin matte. Den fina lilla nosen och de mandelformade ögonen, just då tänkte jag: En sådan ska jag ha. Eftersom jag bodde hemma krävdes det en del övertalsningsstrategier men inte vidare mycket. Den 22 September 2005 satt jag med Black Basic Qing Of Quality (Numera LP1 Black Basic Qing Of Qualtiy) i min famn hem från kenneln. Den lilla fina krylliga saken, jag var helt ny i gamet, jag visste inget, hade inga planer, inget...

Men nu 5 år senare vet jag så mycket mer. Qing är mitt allt. Jag gör allt och lite till för honom. Han är min arbetskamrat på appelplanen, jag är hans styrka när saker för honom blir jobbiga. Han har lärt mig vad tålamod innebär, vad ovillkorlig kärlek är. Han öppnade en helt ny värld för mig och han har och ger mig dagligen så mycket lycka och glädje.

Vi har tillsammans vunnit första pris i både lydnad och rallylydnad, stått överst på pallen, fått titlar, fått höra fina ord om oss och vårt samarbete av människor som inom hundvärlden är kända. Vi lever tillsammans som en riktig flock och där min hund inte är välkommen är inte heller jag välkommen. Vi sover tillsammans, vi sitter i soffan tillsammans, vi åker bil tillsammans, vi delar vår vardag tillsammans. Det är Qing som kommer i första hand, sedan jag, jag gör allt för honom och lite till.

Jag har skrivit en hyllning till honom i hundens värld tidningen nr 9 LÄNK till tidningen i bläddervänligt format. Sidan 61-63 Kungen och jag, en hyllning till den bästa vännen.


My number 1


I'm a United States postal worker

Dag 3, icke, det får bli imorgon.

Jag är slut, har hängt på däck online alldeles förlänge idag, i drygt 2 timmar och 30 minuter för att skifta mina däck. När det väl var min tur fick jag minsann byta ut två dubbdäck till nya. Jag ville ha kvar mina sommardäck på hotell för jag ville inte ha hem dem igen med tanke på flytt och så vidare. Trots detta ligger det ett däck kvar i bilen, ett dubbdäck som han tyckte att jag kunde ha som reserv eftersom det var lite halvbra iallafall. Vilken miss, trodde att jag skulle komma hem på mindre än en timme och tänkte även unna min bil en tvätt och dammsugning. Men icke...

Innan de hissade upp min bil fick jag ut Qing ur bilen, han var grymt nervös och till råga på allt glömde jag kopplet. Men men han klarade sig fint (chockad) fast att det var massa men människor runt oss hela tiden.

1800 kronor fattigare, tack för kaffet, men men jag vill inte glida runder på banan...

Imorgon... dag tre mitt husdjur


You should come see me on the weekend

Thailand, vårt rum,vår terass, vår egen pool, vår egen roomservicebåt. And I like!

You'll give me fifty bucks

Dag 2 - min första kärlek

Kärlek, min första, hmm förälskelse eller förtjusning...

När jag var 6 år gick jag i en förskoleklass 3 timmar om dagen. Dirket när jag börajde där fick jag upp ögonen för en kille. Jag hjälpte honom att knyta hans skor, jag ändrade i hemlighet våra platser i kapprummet för att vi skulle vara bredvid varandra likadant med våra lådor i lekrummet. Jag ville jämt sitta bredvid honom och dansa med honom när vi sjöng sju vackra flickor i en ring. Jag tror inte kärleken var besvarad men han lät mig hänga i hasorna tre timmar om dagen vilket man kan anse vara kärt av honom.

Inte så jättespännande kankse men så kan det bli. Jag skulle kunna berätta om han som bodde rakt över min gård, jag var dödskär i honom, eller coolaste killen i en liten håla utanför helsingborg eller om killen på högstadiet, men nej nej, Det sparar jag.


I can gloss over my whole life story

Dag 1 - Om mig

Mig, jag, Jenny Elisabeth Krantz...

Egentligen är det svårt att hålla sig kort när det handlar om sig själv...

Jag är en glad tjej som verkligen vill vara positiv så mycket som möjligt. Vill sätta en positiv spin på det mesta. Har på senare tid tittat tillbaka på livet och insett att jag nog är färdigvuxen nu, jag är klar och hoppas att de värderingar och tankar jag har kring saker fortsätter att vara. Jag behandlar människor väl och blir sällan arg, men jag säger gärna ifrån när jag tycker att det är något som inte stämmer. Jag försöker alltid att behålla lugnet, även om det kokar inom mig kan jag vara lugn. Jag oroar mig sällan, jag kan koppla bort saker och ta itu med dem när de sker. Jag är inte rädd för nya saker eller att ta tag i saker, jag ligger sällan på latsidan, man kan väl säga att jag är rastlös, egentligen. Något jag måste jobba på. Jag är en otrolig tävlingsmänniska men har på senare tid lugnat mig inom det området. När jag var yngre skulle jag alltid vara bäst, snyggast (!?), snabbast, göra flest mål, komma först. Allt som handlade om idrott var min grej och bäst skulle jag vara. Jag älskade basket och hade jämt en basketboll under armen på högstadiet. Idag går jag till gymmet alldeles för sällan men jag går långa promenader med hunden istället.¨


I put a lot of thought into this card

Dag 01  - Om mig
Dag 02 – Min första kärlek
Dag 03 – Mitt husdjur
Dag 04 – Det här åt jag i dag
Dag 05 – Vad är kärlek?
Dag 06 – Min dag
Dag 07 – Min bästa vän
Dag 08 – Ett ögonblick
Dag 09 – Min tro
Dag 10 – Det här hade jag på mig i dag
Dag 11 – Mina syskon
Dag 12 – I min handväska
Dag 13 – Den här veckan
Dag 14 – Vad hade jag på mig i dag?
Dag 15 – Mina drömmar
Dag 16 – Mitt yrke
Dag 17 – Mitt favoritminne
Dag 18 – Min favoritfödelsedag
Dag 19 – Detta ångrar jag
Dag 20 – Den här månaden
Dag 21 – Ett annat ögonblick
Dag 22 – Det här upprör mig
Dag 23 – Det här får mig att må bättre
Dag 24 – Det här får mig att gråta
Dag 25 – En första
Dag 26 – Mina rädslor
Dag 27 – Min favoritplats
Dag 28 – Det här
saknar jag
Dag 29 – Mina ambitioner
Dag 30 – Ett sista ögonblick

Detta är poppis nu, so let´s go


People who read the tabloids deserve to be lied to

Dagens tänkbara mening:
The loudest One in the room is most likely the weakest one. - Den som låter mest i ett rum är antagligen den svagaste...

Söndagsmys, tända ljus och smörgåsjärnet ska snart värmas upp, ikväll blir det värma mackor med ost, skinka, rödlök och tomat. Nam nam.

Gårdagen: 60års fest, vilken fest. Tänk när man sitter där 60 år, ens barn, vänner och familj hyllar en på ett sådant äkta och kärleksfullt sätt. Det gillas.. Bara 34år dit.

Dagen: hunden är nybadad, klippt och fin eller ja lite hackad och malen men vad gör det, kan klippa till det lite bättre en annan dag, föhoppningsvis regnar det och då slipper jag göra det eftersom hans päls kryllar till sig och då ser man inte ett skit, vilket är en bra sak.I think I swallowed a fly

Fredagsmys, bring it on...


That book has been on a wild ride

Cuz you are amazing just the way you are...


Lyssnar på Daniel Adams-Ray-tack för att du levererar. Dum av dig

Onsdag, vilken dag, otroligt häktiskt på jobb, men jag gillar det. Bröt mot en dödssynd och glömde att lägga in Qings snuttar när han skulle vara själv idag. Det sved! När Max kom hem låg han mitt på storarumsbordet som en liten kringla. Min fina hund, hur kunde jag glömma din trygghet. Men va fan de lever i nuet, men ändå skapar de minnesbilder?!

Bonde söker fru-kärlek för kalleskaviar killen. Gött. Tänkte på min egen kärlek och hur den började, med ett sms från honom, shit det är 10 år sedan vilken dag som helst som det smset plingade till i min mobil. Gött...

 
2års dag på stranden 2003... ♥Quality time

Jobb, gym, lite mys med mannen, middag och sedan klubben med hunden och Team Puccola. Idag är det måndag, bäst att dra igång ordentligt så kan man sakta ner ju närmare fredag man kommer.
Kryllnosen...


Try not to say too much

Helgen som gått har varit en bra helg:
Fredag: Husvaktandet påbörjades, Max tog fint om de tre pudlarna medan jag gick på fest med mina gamla kollegor. Det var så trevligt och jag saknar dem alla.
Lördag: Seg dag, har konstaterat att jag börjar bli gammal. Max jobbade och jag passade hundarna och huset, det gick mycket bra. Jag planerade även hur vi skulle möblera i vårt penthouse=)
Söndag: Ullared, mycket julklappsshopping, faktiskt nästan inget till mig utan mest till nära och kära. De kommer bli glada.

Lite bilder:


Nöff nöff...


Så klart!


Inför Nyårsafton på vår balkong


Mössor, min gamla men ack så fina bruna mössa börjar bli sliten

Kan inte fota allt ju, det mesta är ju julklappar, men jag köpte även en antifrostgrej som man sätter på framrutan (tror stenhårt på den orkar inte skrapa is i 25 minuter innan jobb) en liten liten tunna att ha maskindiskmedel i (mycket fin) sminkborttagning, ett läderarmband med orden Live Well Laugh Often Love Much, en skarfs (för tio spänn) Hmmm men det mesta var julklappar, så klart flest till brorsonen min=)


I love a good nap

Penthouse:
Inflyttning: 1 Februari


True story

Qing är återställd, det har han varit i några dagar, vilket känns skönt. KAn inte sätta fingret på vart det var som vart fel. Men han är sitt vanliga jag igen.

Nu ska vi på med alla kläder sen ska vi bege oss ut på en timmespromenad. Klockan är nu 07:00 och jag börjar jobba om två timmar. Jösses vad jag kommit långt i mitt vuxenliv när jag går upp 2 och en halvtimme innan jag börjar jobba. Idag stänger jag och sedan blir den en runda till Ikea   åååååå    sen sängen=)En såndan fin kompisbild när man håller om varandra.


Tub is love


Eftersom detta har varit vår första lägenhet tillsammans så tänkte jag göra en fotobok om lägenheten hur den såg ut innan vi renoverade den och hur den har sett ut genom de åren vi bott här. Jag tycker det är en superrolig idé och dessutom är jag grymm på att göra fotoböcker=)


It's lewd, lascivious, salacious, outrageous

Ja, lägenheten är nu såld, alla papper är påskrivna och det nya paret som ska flytta in verkar jättegoa och tänker ta väl hand om lägenheten, vilket känns skönt på något konstigt sätt.
Så igår den 9 November nästan på dagen för tre år sedan då vi köpte lägenheten sålde vi den. Det känns väldigt bra och inflyttning för dem kommer att vara den 15 Mars, men vi kommer att fytta ut redan den 1 Februari. Vi kommer att flytta hem till Maxs mamma plus man. Vi ska bo på deras nyrenoverade vind så framöver blir det vindsvåning (penthouse). Anledningen till att vi flyttar dit redan då är för att vi ska passa deras hundar i 2 veckor när de är i Thailand. Sen när de kommer hem är det min och Max tur att åka till Thailand i 2 veckor. Sen när vi kommer hem har vi två veckor på oss att städa lägenheten och fixa det sista.

Så nu är vi påväg, jag och Max (plus Qing)...


Kontraktet

I wouldn't know where to start

Idag har saker gått i lås, imorgon skriver vi på papper, vår lägenhet är såld. Tack, ett steg avklarat, nästa påbörjas.

Mannen har verkligen legat i idag när jag jobbade över (igen) han har plockat undan, diskat, kört och handlat inför hela veckan och tagit fram alla saker som vi stoppat undan inför visningarna så nu har vi mattor igen, Qings saker är framme igen med mera. Jag kom hem och mötes av ett härligt hem och ett underbart sällskap, mannen och hunden. En mysmåndag!!!


Mannen köpte även tre paket med mitt favoritchoklad, han är väldigt älskvärd...
=)


So now you're finding fault on a sub-atomic level

Mitt pudelmammahjärta svider...

Igår visade det sig att Qing hade ont någonstans, något vart fel. Han ville absolut inte hoppa upp någonstans, han gjorde ett litet försök att ställa sig på bakbenen när han skulle upp i soffan men avbröt direkt när han kände det onda. När vi lyft upp honom och han ville ned stod han med en hängade svans och ville inte hoppa ned, vi hjälpte honom och då la han sig direkt ned. Jösses vad jag blev orolig, tänkte att han kanske hade streckt någon muskel och la en varm riskudde längs hans rygg.

Man kan kalla mig hönsmamma men jag vet direkt när det inte är som det ska, jag märkte att han hade ont så fort jag kom in genom dörren och han inte hälsade som han alltid gör. Max tycker som vanligt att jag är löjlig men när jag visade honom att han inte ens ville ställa sig på bakbenen för att ta en frolic så insåg han med det.

Men idag är det bättre, han har haft korgvila på maxs mammas jobb och haft sin polotröja på sig. Vi försöker hålla honom lugn men den som känner Qing vet att han är en liten galning. Imorgon ska han vara på maxs mammas jobb igen, för jag känner mig inte riktigt trygg med att han ska vara själv hemma.

Ja, jag är väl en hönsmamma, men bättre safe than sorry...


 I ♥ U


I'll take fastidious

I lördags var det fest, med nuvarade kollega, gammal kollega/vikarie + kompis. Vi började hemma hos Helena, vi käkade förrätt, huvudrätt och efterrätt, massor med vin, lite skumpa och drinkar. Vid 23 tiden begav vi oss till Helsing. Jag och Anna + dejt stannade kvar på Helsing till stängning och sedan käkade vi på donken och tog en taxi hem. En väldigt lyckad kväll och det kändes i kupan dagen efter att man höll på till tre på natten. Man börjar ju bli gammal.


Ett glatt gäng, jag och Anna vi posar

Zahra och jag


=)

Jag=)


You're wearing the chocolate shirt

Zzzz, snart intar jag sängen. Dagen har gått i ett, maskerad på jobb, jag var rockprinsessa med våfflat hår, gnuggtatueringar och vit fluffkjol och blå ögonskugga. Stängde på jobb (jobbade över, som vanligt kan jag nog säga nu=)) och sedan bar det av till gymmet, spinning 45 minuter, två bananer, en långrunda med Qing samtidigt som jag pratade med min goa vän Nina och sedan blev det kokta morötter och köttfärssås. Nu är jag trött, har kollat på bonde söker fru och är så glad att jag inte sitter på andra sidan kameran, pinsamt men så kul att titta på.

Imorgon är det torsdag igen och snart helg, tack...


Harmoni, jag i ivösjön...


I saw your act

Kvällen, den underbara kvällen i bilder...


Spotify spottar musik - plan B


Ceasarsallad med bacon till middag


Massor med ljus, både mysigt och värmande.


I love a good nap

God Morgon!

Pigg och glad, faktiskt, känner mig rätt utvilad och det tackar jag för...

Nu ska jag sätta kopplet på hunden och ut och powerwalka i 45 minuter, sen bär det av till jobb. Slutar tidigt idag vilket underlättar för resten av vecka när jag ska jobba över och jobbar till stängning alla tre dagar. Jippi är inget jag säger nu men när lönekuvertet kommer kanske jag gör det.

By the way, varför envisas jag om att gå och lägga mig nyduschad, visst det känns härligt och så men håret står ju som en tuppkam när jag vaknat.


Have a drink an enjoy a swim...


I'm like a commercial jingle

Ohlala två inlägg under 24 timmar.
Har nyss kommit hem från jobb och gym och snart bär det av till brukshundklubben. Man ska känna att det är måndag, och visst känns det just idag, åh vad jag är trött, seg och okoncentrerad. Men men en natts sömn så är man väl på banan igen, man vill ju inte riskera att vara ur kurs förlänge.

Imorgon och på onsdag har vi visning på vår lägenhet, hoppas någon nappar. Vi vill ju påbörja nästa steg i livet---

our house in the middle of the street

Vår fina lägenhet som nu kommer att ge lika mycket glädje till någon annan som det gett oss.

Nu ropar mannen på mig att jag ska göra mig redo för en promenad med hunden...

RSS 2.0