Kvällning

Filippa sover sen en timme tillbaka. Jag och Max har käkat kvällsmat och Qing har tuggat på ett ben.

Vaknade med sån energi idag, ostörd sömn är verkligen skönt. Har storstädat badrummet på ovanvåningen och hängt in nya våriga handdukar. Varit ute på en powerwalk med hund och vagn samt köra ett pass med gymsticket.

Nu blir det hypnotisören och mys med min mannen i mitt liv.


Morgonstund!

Bäbis i egen säng i eget rum, stor succé! Efter fyra månader i vår säng hade jag lite svårt att hon skulle sova i egen säng. Finns inget mysigare än att mysa på natten och snussa på sitt barn. Men det visade sig vara skönt att kunna röra sig i sängen. Efter en månad i egen säng i vårt rum tyckte jag det var tufft att hon skulle få ett eget rum men vi störde hennes sömn. Qing hoppar upp och ner i vår säng, vi vrider och vänder oss. Så nu sover flickan i eget rum och hon är supernöjd och sover väldigt bra. Och vi kan röra oss i sängen utan att hon vaknar. Win win! Kl 6 imorse när hon vaknade tog jag in henne i vår säng så sov hon vidare på min arm till kl 8. Underbart! Ses blev det frukost!


Feel good!

Precis käkat lunch, pasta med tonfisk i tomatsås. Gott! Filippa sover efter en playdate med Liella och Vincent! Fika för mammorna och mycket skratt och snack. Snart dags för en spadag för oss:)

Lördagens namnkalas var perfekt, återkommer med mer om det. Här är lite bilder, rosa ballonger, mina cupcakes, finaste pallen och hunken nr 1.


Mina hjärtan!

Så fina de är!


Fredagen före Lördagen med stort L

Imorgon smäller det, namnkalas för vår dotter. Namnkalaset som jag planerat länge och verkligen gått inför. Min dotters första kalas och så bra det ska bli. Jag har bakat i dagarna tre om man räknar idag. Ska fortsätta att glasera cupcakes idag och göra cake pops. Max hämtar tårtor idag och imorgon hämtar vi ballonger och massa vaniljbullar. Ja, det står rosa sockerbuffe på menyn!


Nu blir det kaffe och sedan dags att sätta igång med allt.


5 månaders kontroll

Godkänd!! Fick dessutom en spruta i var lår. Tårarna sprutade även de, men det var snabbt över. En glad tjej åkte sedan och shoppade inför sitt namnkalas.


fortsättning...

Här kommer några bilder till på vår solståle
 
 
 
Nu fortsätter fredagsmyset i soffan.
:
 
 
 
 

5 month photoshoot

Här kommer det obligatoriska månadskortet:
 

A true lovestory never ends

!


Fredag! Fredag!

Fredag! Jag har fredag hela veckan men ändå!

Idag fyller Pippi 5 månader, dags för månadsfoto senare. Först en tur i skogen med Sophie.

Igår hände det vi väntat på Filippa satt på sitt rum. Qing kommer upp med ett ben i munnen som han började att leka med. Filippa brast ut i ett härligt skratt och fortsatte med det så länge Qing lekte. Härligt!!!


20-06

20-06, Filippas sovtid med en eller max två matningar. Ibland några nappinstop. Låt det vara så här länge, för klockan 7:30 går vi och lägger oss igen och sover till 10:)

Igår var det öppna förskolan och Filippa älskar sångstunden, speciellt fisknätet. Sagostunden var även en höjdpunkt, hon skrattade och klappade händerna. Sjukt egentligen att alla de små sitter som ljus och lyssnar och tittar.

Idag ska vi hem till morbror Telly fast inte förrän senare så snart ser jag fram emot frukostluren:)


Boom sicka boom

Tjejen är snart fem månader. Drar och sliter i allt i närheten. Sitter själv, rullar hit och dit, kravlar rundor. Skrattar och snackar en massa. Helt fantastiskt att det kan hända på fem månader.


Mitt hjärta

Måndag! Lite sömn i natt men en stor kopp kaffe innan öppna förskolan hjälpte lite. En mysig tjej skrattade, klappade händerna och sökte kontakt med både barn och vuxna. Min fina lilla tjej. När Max kom hem åkte jag och Qing till skogen och stranden. En mysig powerwalk. När jag kom hem satt Filippa och tittade på barnprogram nybadad och jätteglad. Mysigt!

Imorgon blir det fika med Heidi och Mikki. Och på kvällen är det dags för årets första mayhem pass, mayhem ladies! All in!


Sant!


Like if you like

Onsdag! Alla dagar börjar runt 7:30 och sedan mys i sängen. Känns bra! Nu ska vi snart göra vid oss, lunch på pålsjökrog med Viktoria och sedan en runda i skogen med Qing. Det här med att vara mammaledig är rena drömmen!

Lägger upp en bild på nya soffan!


Tisdag i ro

Det är tisdag, go sovmorgon till 7:30. Mys i sängen till 8:30, sen gick vi upp. Max är ledig idag vilket innebär att man är två om allt. Skönt. Max fixar i köket nu, Filippa sover i vagnen, jag och Qing chillar i vår nya soffa (byte soffa med Max lillebror, good deal) tvn visar daytime program. Och vi är nöjda. En skön dag i lugnets tecken, iallafall en stund till, för snart drar familjen rastlös igång!


Utveckling

Det är oerhört roligt och stimulerande att följa sitt barns utveckling för det sker saker hela tiden. Varje dag händer något nytt och plötsligt sker något stort. Tjejen kan nu sitta själv längre stunder. Hon har länge försökt dra sig uppåt, typ tränat magmusklerna. Så hände det på Ikea. Hon satt i sin liggvagn, satt rakt upp i babysittern samma dag och nu sitter hon själv. Lite ostadig åt sidorna men bakåt och framåt har hon stenkoll. Mycket core:)


Qing och skrikmaskinen

I början tyckte Qing att köpet av skrikmaskinen var oerhört onödigt. Den tog hans plats i sängen, han fick sova vid våra fötter istället. Den lät om natten, under dagen och på promenaderna. Den satt fast på hans matte i tid och otid och sög. Skrikmaskinen fick all uppmärksamhet och den sparkade honom i huvudet och drog honom i pälsen. (Detta gör den fortfarande) sen hände något, varje kväll fick skrikmaskinen någon gegga att äta. Den tiggde han till sig, smakar inget men han ska minsann också ha. Sen började skrikmaskinen att äta något knaprigt, han tiggde till sig men fy fan, det smakade skit och det fastnar i gommen och han klöks. Men varje gång ska han ha en sådan majskrok. Idag tog han dessutom från skrikmaskinens hand. Mamman/matten fångade det på bild.


Utomhuslek

Som förskollärare och utomhusmänniska är det lika bra att Filippa lär sig vara ute. Många tror att alla barn tycker om att vara ute för att de har åkt mycket i vagn och sovit ute. Men att leka ute, bli kall i ansiktet och om händerna är inget alla barn gillar. Många barn får lära sig att leka ute när de kommer till förskolan vilket kan vara jobbigt både för barn, föräldrar och personal. Därför leker vi ute nu, vädret är milt och Filippa verkar gilla det och Qing blir tränad.


2013

Första inlägget för i år. 2013! Förra nyår 2011/2012 skålade jag och Max tillsammans med vår lilla hemlighet, att det låg ett knyte i magen. Det var en underbar känsla. I år låg Filippa och sov vid tolvslaget men jag smög in till henne pussade på henne och önskade henne gott nytt år! Vi firade tillsammans med mina föräldrar samt Maxs mamma med man. Väldigt lyckat!

Jag undrar vad 2013 har i sitt bagage. Vad kommer hända i år. Vi har några projekt på hemmaplan i och utanför vårt hus. Filippa ska fylla 1år och jag ska vara hemma och njuta av henne i ett helt år till. Hunden ska tränas och tävlas, både i rallylydnad och i lydnadsklass 2. Jag ska träna min kropp, komma i bra form och jag SKA springa springtime i år!!!

So lets go 2013!!!


RSS 2.0