Det nya livet...

Efter att ha legat hela gårdagen i sängen eller i soffan och känt mig rejällt hänging tog jag mig idag upp och åt frukost vid lunchtid. Imorgon ska jag åter till jobbet, 4 timmars jobb är inte så farligt. Golvläggningen stod stilla igår men idag kunde vi slutföra det. Tog ungefär en timme att få det klart. Så nu är det klart, allrum och gästrum är klart. Det ända som ska göras är bättringsmåla på sina ställen och måla trappan.

Före:

Under tiden:
Efter:

Yes, nu är det Robinson i soffan och lite choklad på det...


Det nya livet...

Fler bilder på renoveringen. Idag la vi lite mer golv i allrummet och efter morgondagen kommer det att vara klart. Då är det bara listerna som ska målas, spikas fast, bättringsmåla på sina ställen och trappan som ska bli vit, sen är det klarrrt på övervåningen. =)


Klart, då var det dags att tömma gästrummet för att påbörja målning av tak och väggar, samt tapetsera garberoberna och måla dem, lägga golv och sätta lister.
Klart


Garderoberna med ny färg och nya knoppar. Vi ska sätta en garderobsvägg på hela den väggen men tills dess gör sig dessa väldigt bra där.

Det nya livet...

Ja, vi har ju hunnit med en del när det gäller renoveringen av övervåningen med. Qing har varit med oss hela tiden och det har resulterat i färgstänk på svansen.


Målade tapeten upp till allrummet


Ny fin färg istället för den gula med frå kvadrater på


Tapeten i allrummet.

Fortsättning följer men nu vill mina killar här bredvid mig i sängen sova. Qing sover utan tratt inatt, hoppas strumporna är torra imorgon bitti, för då kan han sova utan tratt hela tiden.

natti natti...


Medipaw hundsko


Medipaw hundsko, helt perfekt. Sitter fast jättebra och Qing bryr sig inte om att han har den, utan pinnar på som om han alltid haft skor.


Skon är super eftersom den har två kardborrband samt en dragsko längst upp

  
Skon är vattentät med en ordentlig sula.

Jag är så glad att jag valde denna sko efter lite research på nätet. En sko kostar nästan 300kronor men de är värda det. Qing kommer antagligen behöva gå med skor på vintern eftersom saltet fräter på klorna och då känns det bra att ha hittat skor som är lätta att ta på, som sitter på och som Qing inte har några problem att gå med.

Så om mina hundägarläsare läser och funderar över hundskor, köp dessa!


Kloavlossning (slo)

Vad vi trodde var en klo som lossnat visade sig vara mer än så, mycket mer. Qing har antagligen fått en autoimmun sjukdom, som gör att kroppen angriper sig själv och i detta fall klokapslarna (klorna). De vittrar sönder och blir porösa. När jag igår märkte att alla klorna på vänster baktass var påväg av så blev vi så klart väldigt ledsna. Efter att googlat runder fick vi reda på att under en 2 månaders period kommer alla klor att falla av och med lite tur kan friska klor växa ut. Väldigt tung fakta och det gör nog mer ont i mitt hjärta än i hunden. För han pinnar på som om allt var som vanligt, bryr sig inte om att han har strumpor på sig eller att vi har satt skor på honom. Han är sitt vanliga jag och jag skulle aldrig på något sätt äventyra hans livskvalité. Fast att alla klor snart är av på en tass så får vi titta och klämma hur vi vill utan att han visar på någon smärta. Han kommer få leva med detta men inte hela tiden, det kan komma och gå och med rätt medicinering kan han slippa det helt. Detta är fakta och det kan jag inte förändra eller förneka men jag kan välja hur jag vill se på faktan. Igår var jag ledsen men idag är det uppåt och framåt. Idag har jag varit runt i hela stan och köpt både det ena och det andra som rekommenderas på nätet av hundägare med erfarenhet. Nytt foder, olja som ska sprutas över maten, nya skor, nya strumpor, piller som är extra bra mot kloavlossning.


Hills foder: sensitive skin, extra omega3 och 6, samt andra essentiella oljor
Viacutan plus: Innehåller essentiella fettsyror för torr hud och håravfall, samt naturliga anitoxidanter
Aptus Biorion: Kosttillskott till hud och klor, rik på Bvitamin
Skor, Medipaw, den bästa skon enligt erfarna hundägare med hundar som har SLO. Har även köpt andra skor (de röda) men de trillar lätt av, Medipaw har fler kardborrband och även en dragsko.
Vanlig strumpor från hm i stl 19-21 med halkskydd under.
Prednisolon-kortison

Mycket står att det är bra för päls och hud, men det som är bra för pälsen och huden är lika bra för klorna. Nu ska jag bara införskaffa Aloe Vera kräm för att smörja in klorna med.

Nu ska jag testa de nya skorna på Qing och sedan ska vi bege oss ut på en promenad i solen.


I have been performing feats of strength all morning.

Projekt allrum är igång och det blir bättre än jag någonsin kunnat tänka mig. Taket är målat och vägarna är målade en gång. Färgen heter kashmir och passar jättebra in i vår tapet.


Max målar taket och plockat ner delar av trappan som ska målas vit.Nu ska jag ta hand om min hund lite, ta på plastpåsar över bandagen och sedan en barnstrumpa över det sen går vi ut och kissar.


Det finaste vi har

När ens hund är sjuk känner man sig helt hopplös, man kan inte göra mycket. Det gör ont i en hönsmammas hjärta. Qing har varit halt för en vecka sedan men blev bättre. Men tån vad ändå svullen och för några dagar sedan upptäckte jag torkat var runt naglen. Så idag fick Max ta honom till vetrinären och idag upptäckte Max även att han hade ont i eb baktass. Så hos vetrinären var det inte lätt för henne att titta på hans tassar så de fick söva honom. Max fick sitta hos honom till han hade blivit påverkad av den lugnande sprutan. Sen åkte Max och hämtade honom när operationen var klar. Två klor fick tas bort, så nu har han två stora bandage på höger fram och vänster bak, svårt att gå med andra ord. Sen har han ett litet bandage på höger tass där han fick sprutan. Han har även fått kortison och med lite tur så behöver han inte äta det resten av livet, eftersom det kan vara en möjlighet att han behöver göra det.

Ja, så det gör ont i mitt hjärta och jag tycker så synd om honom. Men han är vid gott mod om något lite medtagen. Tur att Max är ledig hela veckan och att jag tar långhelg.


Vår lilla kämpe


Isn't it obvious? This mannequin looks exactly like me.

Max extraknäcker i nya filmen Rio.


good for you Jack

Fredagsmorgon och jag sitter ännu en gång med långfrukost och p3 i bakgrunden. Himlen är helt blå och det ser ut som frost på gräsmattan. Jag gillar det, blir en runda med hunden och mössan på huvudet. Det är så härlig luft ute när det är kallt och solen skiner.

Känner mig väldigt positiv idag, vaknade innan klockan och Qing smög sig upp till kudden och mös en lång stund innan vi gick upp. Det är bara en bra dag. Efter jobbet idag åker jag hem till kokerskan på mitt förra jobb och sedan är det fest med mina gamla goa kollegor. Jag ska ha med mig efterrätt och jag kommer ha med mig min favorit=) Marrängswiss=)

Ha en underbar dag!!


Yeah!


there you go monkeyboy

Onsdagsmorgon!

Sitter med tända ljus, massor med frukost och lyssnar på morgonpasset i P3. Ska snart ut och gå en runda med hunden. Han har varit halt i några dagar på grund av en svullen tå. Men nu har det blivit mycket bättre, så en liten längre runda en kisserunda får det bli denna morgon.

Igår var det tapetjakt till allrumet. Inte det lättaste... Min och Maxs smak har börjat glida ifrån varandra, men som tur är så är vi bra på att kompromissa. Så vi hittade en tapet och en färg som finns i tapeten kommer att vara på den andra väggarna plus att det fanns vit och grå färg i tapeten som trappan kommer att ha sen. Tapeten är rätt neutral men jag tror att på en stor vägg kommer den bli jättefint. Längtar tills vi ska börja måla och fixa...


ECO retro, vit, svart, grå, brun, beige och grön. Även om färgerna inte är så starka så händer det mycket i tapeten. Jag hittade en turkos tapet med domherrar på, men Max var inte överförtjust, vilken tur att jag ska välja inredning och Max får nog snällt foga sig=)


Nobody tells me it's them, not me. If it's anybody, it's me

Projekt allrum:

Allrumet är ett orört projekt och det är nu dags att ta tag i det. Golvet är redan bestämt eftersom det ska vara samma som i vårt sovrum. Men sen är allt öppet. Googlar runder och kollar tapeter och färger. Vill absolut inte ha högblankt, vit, svart och grått även om vårt sovrum är rätt så mycket så än så länge. Jag vill ha färg i min vardag och gärna lite annorlunda än vad vanliga allrum brukar vara. Det vi redan bestäm är att vi ska ha två fåtöljer istället för en soffa.

Och vi kan tänka oss dessa, som är utfällbara till liggfåtöljer, reclainer.


En turkosinspirerad tapet till denna färg hade varit mycket fint:


Tv-bänk (vit men inte hllvit utan lite gammelvit)

Mmm ska bli så kul, jag vill även ha en bokhylla med massa böcker i, tycker det känns hemtrevligt och så en ryamatta samt någon korgmöbel, hmm jag bara vill ha det så.


Så här ser det ut en så länge.


När vi var på visning stod det en tresittssoffa här, så platsen är ändå rätt stor:Hmm ska bli spännande och se vart detta leder...

They didn't have roommates in the middle ages

Max är grymt flitig och målar vår stora kupa:


Dagen när vi flyttade in, den svarta färgen har börjat flagna.


Nu är den svart igen!

Bravo!


I was the best man at the wedding. If I'm the best man, why is she marrying him

Bakdag! Igår bakades det..

 
Fucaccia


En mycket smart förpackning från MAXI. Klart att använda bara tillföra några ingredienser:

  


Klart!

Idag ska det bakas igen, både äppelkaka och kärleksmums...

 

RSS 2.0