Party

Ikväll är det party och ingen kan vara gladare än jag. Det var 100 år sedan jag partade och ännu längre sedan jag och Heidi gjorde det tillsammans. Jag har sedan länge planerat klädsel, den lilla svarta med spets detaljer, Me like!

Ska snart slinga håret en gång till, blev bra när jag och sandra gjorde det men färgen tog slut vid luggen så jag ska fylla på det idag.

Rihanna i högtalarna gör mig glad!


Så här såg det ut sist jag svängde de lurviga.
hmm, ja fråga mig inte...

Förmedlings central

Här säljs det av saker stup i ett. Jag börjar få klämm på det. Och lite extra pengar har väl aldrig skadat. Max vankar av och an för snart kommer det en tjej som ska kolla på hans bil. Är du intresserad av en jättefin opel tigra? Jag har lagt in nya auktioner på tradera igår och bara några minuter så var den någon som la bud på ett förlitet hundtäcke till Qing. I´m on fire....

   
Levis jeans              Björn Borg väska    Spår sele                  Hundtäcke

 Allt finns på tradera.com


Magisk fågel


Ser ni fåglen som sitter på ryggstödet och Qing som tittar fint på den.


Hur kom den in egentligen?

Nannig!

Nu kan jag knappt hålla ögonen öppna längre, inte max och qing heller. De ligger redan och sover i soffan. Maxen har varit uppe redan vid 5 idag för han skulle jobba. Jag har inte gjort mycket men jag är trött ändå. Qing har heller inte gjort så mycket, promenerat och sprungit bredvid cyklen. By the way min nya cykel är superfin och går som en oljad blixt...

Om 10 minuter går min tredje auktion ut på tradera och jag väntar på den så jag kan skicka iväg mitt kontonummer sen ska qing ut och kissa och jag i sängen. Imorgon blir det promenad till jobbet. Hurtbullen Jenny som blivit beroende av Pepsi Max, so lovely.


Sådanna bilder tar Max när han åker till skogen med Qing...

CYKEL!

Som sagt så har min fina pojkvän gett mig en cykel i julklapp, eftersom en cykel kan vara svår att slå in och ta med sig på julafton så slog han istället in en bild på den. Så idag har vi bestämt oss för att köpa den. Jag har dragit ut på det ett tag eftersom det varit slask och så och jag vill inte skita ner den det första jag gör. Men nu behöver jag den så idag ska jag få min fina silvriga och svarta blixt som ska ta mig hit och dit. Min andra cykel åker in på blocket för avhämtning och ett par hundra lappar. Den är hundra år gammal men funkar rätt så bra.

Var ute med Qing innan i en timme och det känns skönt och snart tar jag min sista cykeltur till mamma och pappa med Qing. Måste få av springern så jag kan skicka iväg den till personen som vinner auktionen på tradera.

So long!

Qing tycker fortfarande att hans säng är toppen, här ligger han på rygg och gosar sig, dessutom har han burit dit en massa gosedjur. Precis som han gillar det.

With you!

When you talk to me
I swear the whole world stops
You're my sweetheart
And I'm so glad that your mine
You are one of a kind

And you mean to me
What I mean to you
And together baby
There is nothin we won't do

I'm into you
And boy no
One else would do
Cuz with every kiss
And every hug
You make me
Fall in love



nyklippt

Springrundan med Qing gick fint. fick då och då påminna honom att han inte skulle springa allt för fort. Det är svårt för honom att springa lagom, antingen inget eller allt enligt honom. Jag blev helt slut och dusch var varm och skön, efteråt klippte Max mina toppar och fast att det bara var en centimeter så känns det mycket fräschare och ser fräschare ut.

Imorgon ska jag sätta pappa i arbete, måste se om han kan få loss den sista skruven på springern som sitter på cyklen, jisses den är ju redan budad på på tradera. Men av ska den på nått sätt!


Denna säljer jag på tradera.com
Billigt billigt, endast 49kronor ligger budet på. Skynda att fynda!

Slapp dag

Idag har jag gjort absolut inget, skönt att slappa när man vet kommande vecka kommer vara lite smått galen, med möten, kuser på jobb, körningar på körskolan och brukshundklubben och mitt i allt detta är det Qing jag prioriterar först. Tur att jag fick en ny cykel av Max i julklapp för den kommer att gå varm näst vecka. Men jag fixar allt och har alltid gjort.

Nu ska jag städa lite här innan Max kommer hem och så ska jag ut med Qing och träna honom på att springa med mig. MAn måste träna honom i att galoppera bredvid mig inte idiotspringa framför mig så jag dör av trötthet av hans tempo.


Igår käkade vi hemmalagad Pizza och det är så mycket godare och billigare än pizzeriornas


En julklapp från Qing till Max var en kalender på sig själv, jävla ego den där hunden.
Han säger att han gjorde den på extrafilm.se

Dagen på jobb

Så, då är denna arbetsdag av klarad. Dagen har bjudit på:


Strax innan 08:00 var discot igång på Björnbäret (förskolan) Vi har en discoboll i taket som ger värsta tryckarstämning


Sedan blev det Pippi Långstrump.

Och nu ska jag promenera hem och lägga mig framför några avsnitt av Seinfeld=)

Godmorgon

Det borde vara olagligt att vara på jobb så här tidigt, har redan spenderat en halvtimme här. Borde spenderat den i min sköna och underbara säng.

För övrigt: Glad, alla min auktioner på tradera är budade på... Go tradera!

Träning med Kitty

Har ju inte lagt in bilder sen träningen med Kitty Pedersen i Hallaröds skola...


Släppte alla pudlar lösa och alla klarade det fint.


Jag valde att träna störning med Qing. Alla som var på plats fick vara med i min övning. Inte röra sig eller ta ögonkontakt med Qing. (No talk, no touch no eyecontakt) Det gav honom utrymme att lukta och ta kontakt på hans vilkor.


Hundmänniskor ställer upp på det mesta. Qing skötte sig bra.


Sedan fick jag lite tips och tricks. Tack för det!


Vet inte om jag berättat att jag numera är rallylydnadsinstruktör och debuterade i en rallylydnadstävling med 99 poäng av 100 och vann den tävlingen. Jag är mer än nöjd men vet att jag var värd 100 poäng.
Så de så!

Dagen idag

Blev en bättre torsdag än onsdag och det känns skönt. Hoppade upp tidigt idag för att promenera med Qing till mormor och morfar. Sedan buss till jobbet, tänk vilken värld som kommer öppna sig för mig när jag har mitt körkort. Efter jobbet promenerade jag till körskolan för att köra min första lektion sen november 2007. Gode gud vad länge sedan det var, men eftersom jag kör regelbundet med svärmor så hade körläraren inget att klaga på. Vilket kändes bra och eftersom jag lärt mig att använda nervositet till något positivt så var jag helt lugn. Tror jag kommer vara likadan vid uppkörningen, när det nu blir. Sen Promenerade jag och hämtade Qing och promenerade hem.


Jäkla massa promenerande men det är ju bra, kommer bli tjock när jag får korkörtet. Nu har jag en dejt med Teo i soffan...


Säljer min springer på tradera.com va med och buda!

Lugn

Jag tackar min relativt nya hundhållning och muminmamman för  mitt lugn.

"Vad som helst kan hända, därför håller jag mig lugn"
                                                Muminmamman


nattich

Nu har jag minsann blivit lite smartare när det gäller körkortet. Har suttit med Teo på datorn och Max har hjälpt mig, varje fråga jag inte kunde har jag letat upp i boken. Målet är att få alla rätt på alla proven utan att titta i boken och då är det 600 frågor. Men sånt klarar jag, sen ska jag bara ha alla rätt på körskolan, det nya är att man kan skriva teoriprovet och köra upp på samma dag. High Five!




Jag och Teo

Nu sitter jag framför tvn med Teo, vi har det rätt mysigt och det går verkligen bra för oss. Teo - Trafikskolan då vill säga på datorn. Idag är det körskoledag, hela dagen! Bokade in körtider och på torsdag ska jag dit och visa hur grym jag är på att köra.

Snart är det dags för mat, idag blir det hemmalagad hamburgare, mums. Sen ska jag titta på hårklippningsprogrammet med mannen och hunden. Mannen var med hunden iskogen i förmiddags vilket gör att jag kan sitta och plugga utan dåligt samvete för hunden. Det känns bra..

Nu ska vi laga mat tillsammans.

god kväll...

Måndag

Imorgon är det tisdag och då ska jag slita på körskolan, nu ska det bara gå. Jag måste ha kortet innan sommaren och så är det bara. Betalade precis för 10 körlektioner och det är fan inte billigt, men men så är det. Jag måste ha kortet så jag kan börja uppnå mina mål.

Nu ska jag lägga mig och fylla mig själv med inspiration, kändes som det saknades idag på klubben med Qing. Fast jag provade ändå min nya belöning till Qing, leverpastaj i en snusdosa, mycket uppskattat.

Känner mig lite nere eftersom jag betällt tid till doktorn och sist jag var där gick jag där ifrån i chock, stakars Max fick leda mig upp i sängen och lägga mig. Usch hoppas jag slipper sprutor och biopsier på känsliga ställen nästa gång jag ska dit.

Ja, nu blir det sängen med härliga seinfeldgänget och hunden, max ska kolla på fotboll=)



Qing höll sig på avstånd när Izabella var på besök, fast att han har svårt för udda saker som till exempel en bebis. Passade på att testa hans reaktioner när Izabella tog hans tuggben. Heidi som är en helt grym mamma fick se Qing morra och visa sig "farlig" mot hennes dotter, och istället för att ta ungen ifrån mig gick hon ut ur rummet och litade på mig. Jag känner Qing och kan läsa honom väldigt bra. Situationen gick väldigt bra med tanke på att Qing haft stora problem med tuggben, han har varit väldigt vaktig, morrat och nafsat efter oss. Men efter träning så går det utmärkt!

Meningen med livet


Så här glad var jag när vi körde hem med Qing från Kennel Black Basic.
Då visste inte jag att han skulle förändra hela mitt liv, till det bättre!


Håret!


Ja alltså inte den bästa bilden på mig och här har håret hunnit växa lite sen jag klippte det kort kort.
Mars/April 2008


Januari 2009

Håret har väst så det knakat, här har jag även hunnit med en klippning emellan

Lloret de mar

2004 åkte jag och Max till Lloret de mar på semester och då gillade vi stället jättemycket, därför beställde vi en resa dit nu i veckan. Vi kommer inte åka förrän i September med nu har vi ju något att se framemot.


Hotel selvamar som vi ska bo på i år


Jag och Max 2004 i lloret de mar på utsiktsplatsen.

Sälja!

JAg har inte tid med bloggen=) jag håller på att rota fram en massa saker som ska till försäljning på blocket och tradera. Har redan fått ett bud på mitt ÄKTA on the peak skidset och redan nu har jag tjänat in 200 spänn på det plus att jag använt jackan massor, men den är fortfarande fin. Få se var budet landar på än så länge ligger det på 499 kronor.

NU ska jag röja upp här hemma, ligger saker överallt som ska ut till försäljning, det är skitkul och rogivade att sälja en massa saker. Sen ska Qingen i badet, måste ju vara fin inför träningen på klubben imorgon=)


Till salu på tradera.com

I´m back

Hej!
Om någon märkt det så har jag varit borta ett tag. Men så blir det när man prioriterar annat än bloggen och datoranvändandet.

Inget speciellt har hänt, mer än att jag tar vara på varje minut och gör nått vettigt med dem. Så fort det finns möjlighet och tid som inte påverkar Qing så är jag på badhuset och simmar en massa längder. Och just nu håller jag på att jobba över en del eftersom Qing kan vara hos mamma och pappa på vardagarna. Extra klirr i kassan och jag slipper ha dåligt samvete eller oroa mig för Qing.

I helgen var vi i farhult med pudeltjejerna och Qing bjöd på sin energi...


Pudlarna på hal is


Spring i benen!

Qing tyckte att tång var skönt!¨

Nu måste jag packa min simväska och sen blir det sängen och seinfeld...

Träning med Kitty

På Lördag är det träning med Kitty Pedersen i Hallaröds skola (ute i ingenstans). Vi ska skicka varsin presentation om sig själv och hunden.
Jag skrev det här:

Jenny heter jag och min fyrbenta vän heter Qing och han är min första hund någonsin.

Qing är en liten och svart mellanpudel på 3½år, ett energiknippe samt en arbetsnarkoman. När Qing får arbeta tillsammans med mig trivs han bäst. Vi sysslar med det mesta agility, rallylydnad och något spår då och då. Men lydnad är det som ligger närmast hjärtat. På fyra tävlingar i lydnadsklass 1 tog vi vårt LP1 men har inte haft samma flyt i tvåan. Vi har tävlat ett antal gånger i tvåan och det blir bara roligare och roligare. Det närmaste vi har varit uppflyttning är med 158poäng.


Just nu tränar vi momenten i tvåan samt en del i trean. Men det vi behöver träna mycket på är störningsträning eftersom Qing kan bli väldigt osäker på planen. Osäkerheten grundar sig i att han inte är så förtjust i andra människor. Men som vi lärt oss att hantera bättre och bättre.


Det jag vill få utav träningstillfället är inspiration, tips och tricks. Inte bara det som passar mig och Qing utan även andra saker som jag kan ta med mig till mina kursdeltagare.

Hoppas det räcker, tänkte skriva till att Qing är bäst, sötast och grymast i världen men jag tror inte världen är redo för den sanningen...


Fast att jag är lång som en följetång kan jag minsann leka med den lilla skiten för att trigga hans instikter (jakt)


Prinsessan Jenny

Jenny är dotter till Anders  som är  sondotter,dotterson,sonson,sonsons,dotterdotter

dotterson,sonson,dotterson,sonson,sonson,sonsons,dotters,

son,sons,son, till Erik den helige.



Erik den helige, Erik Jedvardsson, Erik IX, S:t Erik, var möjligen erkänd kung av Sverige i slutet av 1150-talet. Någorlunda säkert vet man endast att han utövade kungamakten i Västergötland 1158, att han dog omkring 1160-62, och att han i ett äktenskap med Kristina, ättling till Inge den äldre, blev far till kung Knut Eriksson.

Jag är ju näst intill en Prinsessa!


Kvällning

Maten lligger skönt i magen och jag vill bara lägga mig och sova, för jag är rätt trött, vilket passar bra. Ska ju börja jobba imorgon efter 2 veckors ledighet. Jag är utvilad och redo för detta år.

Heidi och Izabella var här länge och det tyckte jag var supermysigt. Izabella hann till och med sova lite i vår säng. Det måste vara skönt att åka hem till folk som bara tar över ens barn. Man kan bara sätta sig ner och ta det lungt som förälder...




Hon är så söt att man smälter!

Tisdag

Imorgon drar jobbet igång ingen och hela vardagen kommer på rätt spår igen. Sovmorgnar och uppesittarkvällar är ett minne blott. Men för mig är det helt ok. Jag älskar att vara tillbaka i vardagen och köra stenhårt, slutet av vintern och våren kommer vara stenhård. Men jag älskar det.

Igår var det klubben för första gången detta året och Qing var eld och lågor. 5-6 minusgrader var det så att träna platsliggning var ingen bra idé. Qing frös om könet...


Inkallning med ställande


Sändande med läggande (lydnadsklass 3)


Belöningstime=)

Att vara på klubben är avslappnande och energigivande. Om ett par timmar kommer Heidi hit med Izabella och innan dess ska jag gått ut med Qing så han är lagom trött när lilltjejen kommer. Jag måste även köpa god fika=)

Det är kallt

Jösses vad kallt det är. På vår balkong som är inglasad brukar det inte vara några minusgrader men när jag kollade imorse så var det 5 minus grader. Kan tänkta mig hur många det var ut dårå. Brrr

Men snart ska jag iallafall bege mig till brukshundklubben för första gången i år. Ska bli ljuvligt speciellt när solen skiner som den gör.




Nu åker julen ut

Nu har jag tre timmar på mig innan max kommer hem från jobb och på dessa tre timmar ska jag hinna med orimligt mycket. Men ni vet siktar man mot stjärnorna....

Så nu sätter jag på den ultimata städmusiken och sen kör jag igång, sen ska jag ut med hunden en långpromenad,  sen raka hans tassar sen sen sen sen....


En sak i taget...


Snöslask

Idag skiner inte solen, undra hur det blir med min och maxs vinterpicknik. Man kan ju inte ha det när det är slask, jag hade ju beställt fint väder och sol. Jaja, klockan är bara tolv så någonting kommer vi ju hitta på. Förutom shoppa dårå. Vilket annar hade varit perfekt eftersom vädret suger. Men nejnej, jag har ju köpstop, jävla dum ide egentligen.


ses snart!


knasqing

Jenny idag!

Nu ska jag snart inta sängen med hunden och mannen och något avsnitt av antingen  Seinfeld eller alla älskar Raymond.

Jag bjuder på en bild på mig idag, den bästa jag kunde få till på 2 sek:


Mitt fina halsband med texten ♥ Qing ♥ Max ♥

Jag måste bara lägga upp en bild på mitt hår, det har växt med raketfart. I Mars/April förra året klippte jag det så kort i nacken att frisören använde rakblad på det håret som växer längst ner i nacken. Och nu mindre än ett år och en klippning senare är det så här långt. I like!

Ännu en dag

Ännu en dag när solen skiner och det är flera grader minus. Jag älskar det, ska snart pälsa på mig och Qing och ut och mysa. Vilken lyx jag har just nu som har semester och kan njuta av dagarna på ett helt annat sätt. Max stack för ett tag sedan och jobba. Han är verkligen en arbetsmyra. Själv sitter jag i soffan och surfar rundor, helt underbart. Det bästa av allt är att jag och Max kan gå upp samtidigt, vilket inte händer så ofta när jobbet drar igång...



ett sparår

2009 ska bli mitt sparår. Jag är i vanliga fall en riktig slösa. Men i år ska jag spara mina pengar. Så istället för att köra till olika shoppingcenter så ska jag och Max hitta på andra saker. På lördag när Max är ledig från jobb så ska vi åka till en mysig skog och ha med lite vinterpicknick. Jag ska testa min ifna termos som jag fick i julklapp. Får se hur mitt sparår går=)


Nu är det dags för Qing att bli igenomborstad och nytottad. Max ska jobba över ikvll och kommer inte hem förrän inatt så jag kommer nog inte sitta uppe och vänta på honom...



Jag längtar verkligen tillbaka till sommaren och alla mysiga vinkvöllar i gräset. Som tur är så kommer sommaren alltid tillbaka=)

Nytt år och nya möjligheter

1 Januari 2009... Big thing eller? 


Jag valde att inte skriva om 2008 utan titta framåt istället på ett innehållsrikt 2009. Jag har redan satt upp mina mål och de är följande:

♥ I år blir det ett körkort, har redan bokat upp tisdagarna för teorikurs och teoriplugg...

♥ Jag och Qing som ekipage ska ta oss igenom lydnadsklass 2 med fina poöng och börja tävla i lydnadsklass 3. Jag ska även titta närmare på viltspår och lära mig allt jag kan om det.

♥ Jag ska självklart utbilda mig till allmänlydnadsinstruktör som en bit på vägen till den bästa lydnadsinstruktören.

Bara några av mina mål. Det är så coolt att sätta upp mål och sedan kämpa för att uppfylla den.




Idag tog vi några bilder på morgonpromenaden med Qing...

Max har stuckit till jobb så jag ska ut oc promenera med Qing i det fina vädret, solen skiner och himlen är blå och det ligger frost på marken. Mmmm. Sen blir det mys i soffan med Cesar Millans bok=)

RSS 2.0